Bloeiend Hageland: Soezen tussen de bloesems in Tienen
Eten & Drinken
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 11u00 tot 18u00)

/

22e Liniestraat/Het Steenken

3300 Tienen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In het voorjaar is het Hageland op zijn mooist. Kom het zelf ontdekken tijdens de veertiendaagse ‘B(l)oeiend Hageland’, een organisatie van de provincie Vlaams-Brabant i.s.m. de Hagelandse gemeenten. In Tienen is iedereen welkom op zondag 28 april in de bloesemlounge in St.-Margriete-Houtem.

Midden in het groen, met een mooi panorama en bloeiende fruitbomen binnen handbereik ligt een supergezellige bloesemlounge. Aan de kruising met Het Steenken en de 22e Liniestraat in St.-Margriete-Houtem kan je genieten van een drankje, een hapje en de natuur, terwijl de kinderen zich uitleven met volksspelen en op het springkasteel.

Trek je wandelschoenen aan voor een tocht met digitale beelden en foto’s van de theaterwandeling die de stad in 2014 organiseerde. Deze 2 uur durende wandeling van 7 km tussen de fruitbomen herdenkt de Groote Oorlog en de slag van 18 augustus 1914. De individuele tocht start aan de bloesemlounge en brengt je langs de Militaire Begraafplaats in Sint-Margriete-Houtem. Hier werd vorig jaar het bloesemkunstwerk geplaatst van de hand van Yves Willems. Dit als ode aan zowel de soldaten die er tijdens de Groote Oorlog het leven lieten als aan de natuur die steeds in beweging is.

De bloesemlounge is ook het start- en eindpunt van een individuele fietstocht van 25 km op het fietsknooppuntennetwerk. Je fietst langs de Begijnhofkerk, de drie tumuli in Grimde, de kerk van de Goddelijke Zaligmaker en de Bosschellehoeve in Hakendover, de Abdijhoeve Maagdendaal in Oplinter en de Militaire Begraafplaats en het bloesemkunstwerk in St.-Margriete-Houtem. Een kaartje zal verkrijgbaar zijn aan het standje aan de bloesemlounge.

Hou je het liever wat rustig? Maak dan een ritje met een tractorhuifkar door het mooie bloesemlandschap. Een gids vertelt je over de natuur, de fruitteelt en het oorlogsverleden. Uiteraard houdt ook deze tocht halt aan de Militaire Begraafplaats en het bloesemkunstwerk in Sint-Margriete-Houtem. De huifkartocht van 4 km vertrekt aan de bloesemlounge om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur en duurt ongeveer een uurtje.

De fruitteler vertelt je graag alles over de vruchten die in zijn boomgaarden worden geteeld. De rondleiding vertrekt aan de bloesemlounge om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van B(l)oeiend Hageland, een 14-daagse in het teken van de bloesem georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. de gemeenten in het Hageland.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker