Helden in het Park 2018 met oa Ebo Taylor, Orlando Julius, The Mighty Diamond...
Muziek > Festivals
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 26 juli 2018 (van 18u00 tot 23u59)

Donderdag 2 augustus 2018 (van 18u00 tot 23u59)

Donderdag 9 augustus 2018 (van 18u00 tot 23u59)

Donderdag 16 augustus 2018 (van 18u00 tot 23u59)

/

Oostveldstraat 162

9900 Eeklo

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het volledige programma van Helden in het Park 2018 is bekend. Op donderdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus treden er telkens twee acts op in het Eeklose Heldenpark. Helden in het Park is ook dit jaar he-le-maal gratis!

donderdag 26 juli 2018
Ebo Taylor
De 82-jarige Ghanese muzikale legende Ebo Taylor is componist, arrangeur, gitarist en zanger. Hij is een van de pioniers van de highlife en afrofunk en werkte in zijn rijke carrière samen met onder andere Pat Thomas en de onvermijdelijke Fela Kuti. Tegenwoordig staat hij aan het hoofd van the Saltpond City Band. Zijn laatste plaat ‘Yen Ara’ is uit sinds april 2018 bij Mr Bongo.

Kyekyeku & Ghanalogue Highlife
Ook Eugene Ampadu - Kyekyeku voor de vrienden - komt uit Ghana. Hij laat zich al zijn hele leven inspireren door palmwine (Ghanese folk) en afrobeat. In zijn nieuwste project Ghanalogue Highlife grijpt Kyekyeku - door CNN ooit benoemd tot de ‘Wizard of the Guitar’ - terug naar de roots van de highlife. Live staat hij steeds garant voor een overdosis plezier.

donderdag 2 augustus 2018
Orlando Julius & the Heliocentrics
Sinds halfweg de jaren ’60 mengt de Nigeriaanse saxofonist Orlando Julius highlife- en afrobeatritmes met pop, soul en R&B. Orlando Julius’ debuutplaat ‘Super Afro Soul’ (1964) lag mee aan de basis van het ontstaan van de funk in de VS. Sinds 2014 speelt hij samen met de Britse supergroep the Heliocentrics. Hun album ‘Jaiyede Afro’ verscheen in september van datzelfde jaar.

Nubiyan Twist
Het jonge Londense collectief Nubiyan Twist staat onder leiding van gitarist en producer Tom Excell. MC Nubiya Brandon vormt het gezicht én de soulvolle stem van de tienkoppige band. Nubiyan Twist brengt een eclectische mix van jazz, hiphop, afrobeat, latin, soul, reggae en dance music. Een eerste, titelloze plaat verscheen in 2015. Een jaar later lag EP ‘Siren Song’ al in de rekken.

donderdag 9 augustus
The Mighty Diamonds
Donald ‘Tabby’ Shaw, Fitzroy ‘Bunny’ Simpson en Lloyd ‘Judge’ Ferguson, aka The Mighty Diamonds, maken al bijna 50 jaar muziek die geïnspireerd is door Jamaicaanse rocksteady, maar ook door bands uit de Motown-stal. Ze zongen in hun lange carrière militante rootsreggae, maar ook zoete lovers rock én alles daartussenin. In 1982 scoorden ze hun grootste hit met het reggae anthem ‘Pass the Koutchie’.

Reemah
Reggaezangeres Reemah werd geboren op St. Croix, het grootste van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Ze beschikt over een opvallend warme stem en een gezonde dosis podiumpresence. In haar scherpe lyrics draagt de getalenteerde songwriter steeds de conscious-gedachte uit. Momenteel werkt ze volop aan een nieuwe plaat, die ‘Crowns Up On Your Head’ zal heten.
Reemah

donderdag 16 augustus
The Mauskovic Dance Band
Drummer Nicola Mauskovic (zie onder andere Jacco Gardner, W.I.T.C.H. en Altin Gün) vormt samen met zijn broers The Mauskovic Dance Band. Ze omschrijven hun muziek als Afro-Caribbean...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker