PROJECT EUROPE: the voice of our classics
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 15 november 2017 (om 20u30)

/

Arduinkaai 9

1000 Brussel

GRATIS

Normaal

02-210.11.12

La Compañía de Teatro Clásico (CNTC) van Spanje, in samenwerking met het Instituto Cervantes, reist naar Europa met de vierde editie van het project De stem van onze klassiekers, waardoor deze theatrale avond ook te zien is in Brussel, Lyon en Milaan. Kom luisteren naar fragmenten uit de klassieke Spaanse literatuur, van Don Juan tot Don Quichote!

Drie ervaren spelers in de CNTC, Marcial Alvarez, Natalia Huarte en Pepa Pedroche, begeleid door musicus Juan Carlos de Mulder, bieden ons een aantal van de belangrijkste stukken van La vida es sueño en El alcalde de Zalamea van Calderon de la Barca, El perro del hortelano van Lope de Vega, La entretenida y El Quijote van Miguel de Cervantes en Don Juan Tenorio van José Zorrilla, die dit jaar de tweehonderdste verjaardag van zijn geboorte vierde. De roman Don Juan Tenorio is een tekstuele mijlpaal van de romantiek in de Spaanse literatuur en het hoofdpersonage, Don Juan, die begon als een menselijk type werd uiteindelijk een universele mythe.

Deze poëtische en dramatische reis door onze klassiekers - geregisseerd door Helena Pimenta - benadrukt de uitmuntendheid van het woord in vers en proza, en onthult raakvlakken tussen thema's van vroeger en nu: liefde, vrijheid, angst voor eenzaamheid, het verlangen naar de macht, de verantwoordelijkheid van de heerser en het zoeken naar geluk.

De voorstelling is gratis, maar we vragen wel om je op voorhand in te schrijven via de link hiernaast. 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker