Zomerland
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 14 april 2019 (van 13u00 tot 17u00)

/

Midzelen 25

2860 Sint-Katelijne-Waver

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het Brabants trekpaard hoort net zo bij de Belgische landbouwgeschiedenis als de Mechelse gewenten bij de groentestreek. Meer nog, de fameuze Mechelse voorjaarsgroenten danken hun bestaan aan die twee. En in het zomerland van 't Grom komen ze dit jaar opnieuw samen.

De gewenten of verhoogde groentebedden in onze museumtuinen worden op zondag 14 april net als vanouds met paard en ploeg klaar gelegd voor het nieuwe plant- en zaaigoed. Noem het 'zomerland rijden' gerust het ballet van het betere ploegwerk. Met heel veel precisie leggen man en paard de grond mooi in scheuten, sneeën, dammen en voren.

Tijdens deze ploegdag is iedereen welkom om nog eens te komen kijken hoe dat in zijn werk gaat. Al zullen er zeker ook heel wat oude rotten en de betere scheepslui aan de kant staan voor een vakkundig oordeel.

In 2017 draaiden we volgende docu over het zomerland rijden ism het CAG en de provincie Vlaams-Brabant : https://vimeo.com/236900909

Minister van Cultuur Gatz besliste in 2018 om het Belgisch of Brabants trekpaard toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het paardenras heeft enkele bijzondere uiterlijke kenmerken, en wordt daarom voor specifieke taken ingezet. En nu voldoet het dier ook aan de criteria voor "immaterieel Vlaams erfgoed".

Met de steun van de dienst Landbouw en Plattelandsbeleid van de Provincie Antwerpen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker