Erfgoedavond: Ichtegem anno 1850 - Burgemeester Pieter Van Sieleghem
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 15 februari 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

Dr. Bruwierplein 1

8480 Ichtegem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op deze avond wordt een onbekend stukje geschiedenis van Ichtegem onthuld. Deze informatie kwam boven water na kwalitatief speurwerk in historische bronnen en via bemiddeling van enkele lokale historici.

Het gemeentebestuur slaagde er op die manier in om een foto van één van de eerste Ichtegemse burgemeesters op de kop te tikken. Deze mag officieel zijn plaats innemen in de rij van Ichtegemse burgemeesters in het gemeentehuis en zo het overzicht vervolledigen.

We maken van de gelegenheid gebruik om wat meer te vertellen over deze voor Ichtegem toch wel belangrijke figuur en hem te plaatsen in het Ichtegem van het midden van de 19de eeuw. Pieter Van Sieleghem was burgemeester van 1835 tot 1858.

Historici Koenraad Vandenbussche, Werner Peene en Jaak Knudde laten hun licht schijnen op figuur, familie en omgeving van deze burgemeester:

• Werner Peene verzorgt een korte uiteenzetting over de familie Van Sieleghem
• Jaak Knudde vertelt iets over de woning van Pieter Van Sieleghem en de Ichtegemse dorpskern in de eerste helft van de 19de eeuw
• Koenraad Vandenbussche belicht een aantal verwezenlijkingen van deze burgemeester en zijn gemeentebestuur (o.a. de aanleg van enkele steenwegen)

Iedereen is welkom op deze gratis erfgoedavond op vrijdag 15 februari om 20 uur in het gemeentehuis van Ichtegem. Na de onthulling van de foto wordt een glas aangeboden door het gemeentebestuur.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker