Archeologiedagen: Op wandeltocht in Romeins Asse (Educatief Wandelpad Archeol...
Sport > Fietsen & Wandelen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 juni 2019 (van 10u00 tot 18u00)

/

Gemeenteplein 26

1730 Asse

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Hou je van wandelen en ontdek je graag al stappend het verleden van Asse? Dan is het Educatief Wandelpad Archeologie iets voor jou! Een 4,5 km lang wandelpad leidt bezoekers van het middeleeuwse Oud-Gasthuis in het centrum van Asse (Gemeenteplein 26) naar de Romeinse nederzetting. Langsheen het traject geven 23 informatiepanelen meer informatie over de opgravingsresultaten. Twee figuurtjes, de Romeinse pottenbakker Lucius Macrinus en een archeologe, werkzaam in Asse, begeleiden de wandelaars op hun tocht.

2000 jaar geleden was Asse een bloeiend Romeins handelsdorpje, anno 2019 zijn daar nog steeds vele resten van terug te vinden in de bodem. Archeologen vonden de voorbije jaren een schat aan nieuwe informatie over het Romeins, maar ook over het prehistorisch en het middeleeuws verleden van Asse. Om deze resultaten kenbaar te maken aan het grote publiek, opende Agilas vzw, in samenwerking met verschillende partners, een permanent ‘Educatief Wandelpad Archeologie’.

Tijdens de archeologiedagen is het wandelpad vrij toegankelijk voor bezoekers. Start- en eindpunt is het Oud-Gasthuis in Asse. Wandelbrochures met de aanduiding van de route zijn vooraf verkrijgbaar in het Cultuurcentrum en de Bibliotheek van Asse (Huinegem 2-3, Asse) of te downloaden via www.agilas.be en doorklikken naar Educatief Wandelpad. Op 16 juni zijn de wandelbrochures ook verkrijgbaar op het startpunt van het wandelpad (Erfgoed Museum Asse, Gemeenteplein 26, Asse).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker