Kerst in Diksmuide
Evenementen > Beurzen & Markten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 7 december 2018 (om 0u00)

Zaterdag 8 december 2018 (om 0u00)

Zondag 9 december 2018 (om 0u00)

Maandag 10 december 2018 (van 0u00 tot 23u59)

/

Grote Markt 6

8600 Diksmuide

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Kerst in Diksmuide
7 tot 10 december

Het lichtpuntje tijdens de koude en donkere wintermaanden zijn ongetwijfeld de kerstkoopdagen in Diksmuide. Tijdens het weekend van 7 tot 10 december nodigen we je uit om een bezoekje te brengen aan het stadscentrum dat we speciaal voor deze gelegenheid omtoveren tot een gezellige winterplek. Liefhebbers van de betere winterdrankjes kunnen terecht op de kerstmarkt terwijl cadeautjesjagers naar hartenlust kunnen shoppen bij de lokale handelaars.

Dit jaar verhuizen we de kerstmarkt opnieuw naar de Grote Markt waar we je met gezellige kerstchalets, lichtjes, kerstbomen en houtgeur meenemen naar de sfeer van het hoge noorden. Kom gezellig kuieren langs de kraampjes, geniet van sfeervolle animatie en warm je op met de typische kerstmarktdranken en lekkere hapjes. Niet enkel de kerstmarkt zorgt dit jaar voor gezellige wintermomenten… want jawel, dit jaar kun je ook komen schaatsen op onze kunststofschaatspiste en dit van 7 tot 17 december!

Vrijdag 7 december, vanaf 18 uur
De kerstmarkt en bijhorende schaatspiste worden op vrijdagavond geopend met het nodige entertainment in kerstthema.

Zaterdag 8 december
Op zaterdag geven de lokale boeren het startschot vanaf 13 uur met een winterse boerenmarkt terwijl de eerste kerstchalets hun deuren openen vanaf 14 uur. Naar jaarlijkse gewoonte kunnen de jongste kerstmarktbezoekers zich uitleven tijdens een passende knutselactiviteit, zich laten grimeren of genieten van de sfeervolle randanimatie. Traditiegetrouw kun je om 19 uur aanschuiven voor een portie hutsepot uit de keuken van Salons Saint Germain. De Katrol vzw hoopt alvast om heel wat porties te verkopen ten voordele van Music for Life.

In de Admiraal Ronachstraat trakteren ze je van 14 tot 18 uur op een glas cava en een optreden van accordeonist Jan Vanwelkenhuysen terwijl je in het begijhof om 15 uur naar “Niko en de vliegende brigade” kan gaan kijken.

Zondag 9 december, vanaf 14 uur
Blijf op zondag niet in je luie zetel hangen maar geniet van een portie winterse gezelligheid op de Diksmuidse kerstmarkt! De standhouders warmen je vanaf 14 uur op met hun typische kerstmarktdranken en hapjes terwijl het kinderanimatieteam weer klaarstaat om de kleinsten onder ons te entertainen met een leuke knutselworkshop of grime. Een streepje muziek en zang maken de kerstsfeer compleet. Ook op zondag kan je in het begijnhof terecht voor extra kerstactiviteiten!

Milieuvriendelijk schaatsplezier!
Beleef samen met familie en vrienden een leuke ervaring en kom deze winter overdekt schaatsen op de Grote Markt van Diksmuide. Van 7 t.e.m. 17 december kan jong en oud zich volledig uitleven op en naast onze milieuvriendelijke schaatsbaan want er staan heel wat leuke thema-avonden of – namiddagen op het programma. Bovendien worden er voor de kleinsten onder ons schaatshulpjes voorzien in de vorm van leuke figuren.

Kerstbeurs en Oxfam geschenkenbeurs in de Boterhalle
Kerst is de periode bij uitstek o...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker