Herfsttijlloos
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 11 november 2018 (van 14u00 tot 17u00)

Zondag 18 november 2018 (van 14u00 tot 17u00)

Zondag 25 november 2018 (van 14u00 tot 17u00)

/

Visserstraat 2

8600 Lampernisse (Diksmuide)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In november 2018 organiseren wij voor de achtste keer Herfsttijloos in het oude dorpsschooltje van Lampernisse, één van de stilste dorpen van Vlaanderen.

Herfsttijloos is een combinatie van een tentoonstelling van beeldend werk en 3 lezingen. Reflectie over kunst en ruimte, over stilte en traagheid, nabijheid en oneindigheid, vergankelijkheid en tijdloosheid, verwondering en verbeelding komen aan bod.

Het beeldend werk is dit jaar van de hand van Els Vermandere (beelden en tekeningen) en Anne Notebaert (glaskunst). Hun artistieke zoektocht is verwant. Hardheid wordt gebeiteld en geslepen tot fragiele poëzie. Tekeningen, beelden en door zee geïnspireerde glasobjecten doen dromen op het ritme van het grotere lied.

Lezingen

zondag 11 november 11u – Tomas Serrien is muzikant en muziekfilosoof. Hij stelt zich de vraag of de hedendaagse mens nog wel aandachtig genoeg luistert. Hij ontwikkelt een filosofische invalshoek om hier een antwoord op te bieden.

Zondag 18 november 11u – Philippe Vièrin is architect en mede-oprichter van Noa Architecten. Aan de hand van heel wat voorbeelden schetst hij hoe noA Architecten op een gevoelige manier proberen hun hedendaagse oeuvre te verankeren in een lange bouwtraditie.

Zondag 25 november 11u – Koen Peeters is antropoloog en auteur. Zijn lezing wordt opgebouwd rond zijn nieuwe boek 'de Mensengenezer'. Het boek raakt aan het onzegbare en leert ons dat we niet moeten zoeken naar de waarheid, maar naar de bron.

Als u graag deelneemt aan één van deze lezingen, wil dit dan – omwille van het beperkt aantal plaatsen – via mail laten weten. Er wordt een bijdrage van 12 € gevraagd in de organisatiekost. U krijgt nadien een drankje aanboden en kunt ook de tentoonstelling bezoeken.

Tentoonstelling

met werk van Els Vermandere en Anne Notebaert is vrij te bezoeken op zondag 11, 18 en 25 november telkens van 14u-17u.

Voel u welkom omdat met Herfsttijloos de kunst van het verliezen van de zomer te leren valt...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker