Erfgoeddag 2019: Hoe maakt u het? 'Om de liefde Gods: fietstocht'
Sport > Atletiek
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 10u00 tot 18u00)

/

Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

9800 Deinze

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De zusters Maricolen ontstaan in Dendermonde op 24 juli 1663, de dag dat begijn Anna Puttemans zich terugtrekt uit het begijnhof en gaat samenwonen met vijf medezusters. Ze leven van de opbrengsten van hun handenarbeid. Stap op je fiets en verken op grondgebied Deinze alle, al dan niet nog zichtbare, overblijfselen van deze verdwenen kloosterorde!

Het totaal aantal km van de fietstocht bedraagt ongeveer 25, onderweg zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. We passeren de dorpskernen van Astene, Petegem, Grammene, Gottem en Deinze.

Van 10u tot 18u bent u welkom in het museum om de gratis fietsroute af te halen. Er zullen ook extra wegwijzers op de fietsroute worden voorzien en er is een noodnummer voor de deelnemers die dag.

Kan of wil je niet fietsen? Bezoek dan gratis het museum met de tentoonstelling 'Deo Gratias'. De Zusters Maricolen waren bekend voor hun handwerk en dan specifiek het "crocheren" of haken. We vonden in hun archieven heel wat voorbeelden en leerboeken terug en stellen die dan ook tentoon.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker