Muziek in de Wijk op het Stuivenbergplein
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 17 juli 2019 (van 18u00 tot 21u00)

/

Stuivenbergplein

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het Stuivenbergplein is een van de grootste en groenste pleinen van Antwerpen-Noord. Tijdens Muziek in de Wijk schitteren muzikanten uit alle hoeken van de wereld met aanstekelijke Cubaanse beats, Afrikaanse ritmes, stomende latin, hiphop funk en soul! Laat klanken van over de hele wereld je danskriebels wakker maken en kom meeshaken op het Stuivenbergplein!
Geniet daarnaast van de lekkere wereldkeuken die wordt bereid door lokale verenigingen en drink een glaasje met ons mee. Of kom even bijkletsen met vrienden aan de lange tafels. Kinderen kunnen zich naast de dansinitiaties uitleven tijdens de circusworkshops en aan de schminkstand. Muziek in de Wijk is genieten voor iedereen!

18u00 - Babylon Trio
In 2015 kwamen drie Irakezen als oorlogsvluchtelingen in België terecht. De drie waren oude bekenden en hun paden kruisten elkaar opnieuw in Brussel. Babylon Trio was geboren. De band brengt een ontvlambare mix van hedendaagse Iraakse en Arabische muziekstijlen (zoals choubi choubi, dabke en maqam) en elektronische varianten die de dansvloer in geen tijd in lichterlaaie zetten! Denk aan Omar Souleyman en Islam Chipsy.

20u00 - Djazia Satour (Algerije)
Als “een onverwachte thuiskomst”, zo omschrijft Djazia Satour het maken van haar derde album. Hierin neemt ze je mee naar haar muzikale roots: de Algerijnse Chaabi muziek. Ze overgiet Arabische lyrics met een vleugje indie folk en sprankelende pop. Haar band zorgt voor vonken met banjo’s, mandolines en het geluid van de traditionele bendir!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker