Bal Mosquée
Kunst & Cultuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 23 februari 2019 (van 18u00 tot 22u00)

Zondag 24 februari 2019 (van 14u00 tot 18u00)

/

Haspelstraat 31

9000 Gent

€6

Basistarief: 6,00 €

Op 23 en 24 februari vindt Bij' De Vieze Gasten de tweede editie van Bal Mosquée plaats, een tweedaags festival van theatergezelschap Kloppend Hert / Haider Al Timimi.
Een weekend lang presenteren we toonmomenten, theatrale interventies, live muziek, documentaires en gesprekken rond de vraag: waar kan het naartoe met ons onderwijs?

In de aanloop naar de voorstelling Zero for Conduct, een co-creatie met Fabuleus in het najaar 2019, nemen we het thema onderwijs onder de loep. In ons werk met jongeren merken we dat ze vaak niet of amper beschikken over instrumenten om kritisch om te gaan met de tsunami aan informatie die hen overspoelt. In die zoektocht zijn ze soms vatbaar voor ongenuanceerd opvattingen van de werkelijkheid. Daarom zou bv. filosofie een erg belangrijk vak moeten zijn, ongeacht studierichting, leeftijd of plek in het zgn. 'watervalsysteem'.

Wat is de mens? Hoe kunnen we (samen)leven? Wat kunnen we kennen? Is de mens vrij of wordt hij gedetermineerd door natuurwetten? Zijn wij onze hersenen? Zijn we van nature egoïstisch of zijn we sociale dieren? Wat is de verhouding tussen wetenschap en religie? Deze en andere vragen vormen de insteek voor de editie van 2019.
Aan Bal Mosquée 2019 zullen jongeren van onze eigen werking ‘Jong Gewei’ deelnemen alsook van
zusterorganisatie Transfo Collect en van de equipe van Fabuleus. Daarnaast zijn we in gesprek met oa. Lars Kwakkenbos, Jan Steen, Marijke Pinoy, de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.), slam poet Fatih Devos, zangeres Valentina Toth, Judith Vindevogel, danser Elie Tass en nog meer tba.

Op vrijdag wordt u verwacht tussen 18u00 en 22u00, op zaterdag tussen 14u00 en 18u00.


Dit is een samenwerking van Kloppend Hert met KASK, Bij' De Vieze Gasten, Vooruit, Stad Gent, De Vlaamse Gemeenschap.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker