MuziekBoutique met Wouter Bulckaert. Lezing & live muziek - J.J. Cale. Trouba...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 21 februari 2019 (van 19u30 tot 22u00)

/

Leiestraat 30

8500 Kortrijk

€5

Basistarief: 5,00 €

Je hoeft geen groot muziekkenner te zijn om minstens twee nummers van de Amerikaanse singer-songwriter J.J. Cale te kunnen meefluiten, in het beste geval meezingen. ‘After midnight’ en ‘Cocaïne’ hebben reeds lang hun plaats in het collectieve rockgeheugen verdiend.
Wouter Bulckaert is echter wèl zo’n groot muziekkenner. Na eerder een uitstekende biografie over Ry Cooder te hebben uitgebracht, publiceerde uitgeverij EPO vorig jaar het uitstekend ontvangen ‘JJ Cale. Troubadour in de woestijn’. In het allereerste boek over JJ Cale ooit vertelt Wouter Bulckaert over de working class hero die geen held wilde zijn, de grondlegger van de ‘Tulsa’-sound, wat J.J. Cale zo uniek maakt, en hoe hij erin slaagde bijna een genre op zich te worden.
Wouter is een uitstekend verteller, en samen met zijn muzikale bondgenoten (Klaas Tomme (Ides Moon / St. Grandson), Tom Lauwaerts en Antoon Lamon) doorspekt hij deze lezing met een selectie van 10 essentiële J.J. Cale-songs.
Een niet te missen avond vol beklijvende verhalen en warme muziek, met visuals van illustrator Edward Hall.

De eerste 5 inschrijvers krijgen gratis toegangsticket voor één van de andere lezingen in de reeks MuziekBoutique.

donderdag 21 februari 2019 // 19u30 // centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk// €5 //vooraf inschrijven via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de Uitwinkel of telefonisch op 056 239855

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker