Welkom in Hoogstraten - Opening toeristisch seizoen
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 12u00 tot 17u00)

/

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op zondag 28 april opent Toerisme Hoogstraten het nieuwe seizoen. ‘Welkom in Hoogstraten’ is een totaalspektakel waarbij Hoogstraten al haar toeristische troeven in de kijker zet, maar waar je ook een ruime en duurzame blik op de wereld krijgt met de Mondiale Markt.
Alle activiteiten vinden plaats op het begijnhof. Iedereen is welkom tussen 12 en 17 uur.

Specialiteitenmarkt met gratis proevertjes
Verschillende Hoogstraatse producenten presenteren hun ambachtelijke producten. Proef het echte vakmanschap en laat je verleiden door het uitgebreide aanbod aan Hoogstraatse producten.

Workshops voor alle leeftijden
Neem deel aan verschillende workshops en maak zo kennis met de stedenband die Hoogstraten verbindt met Za-Kpota in het Afrikaanse Benin. Maak bijvoorbeeld je eigen Adjito spel. De workshops staan open voor alle leeftijden en zijn gratis.

Fair Trade-café
Geniet van een Fair Trade of lokaal drankje op het terras in de prachtige boomgaard. Het tapasbordje op de kaart bevat zowel lokale specialiteiten, als Fair Trade ingrediënten en hapjes gemaakt door buitenlandse nieuwkomers. Letterlijk de wereld op je bord.

Muzikaal spektakel op het podium
Op het podium wisselen lokale groepen en Afrikaanse artiesten elkaar af. De Hoogstraatse noten komen van Endless Road. Er is Zuid-Afrikaanse muziek met exotische instrumenten zoals mbira en kalimba en als afsluiter zet een spectaculair optreden met Togolese muziek en dans het begijnhof in vuur en vlam.

Smoutebollen aan de Laermolen
Ondertussen berucht: de artisanale smoutebollen van de Laermolen. Gebakken in eigen geslagen smout, aan de man gebracht met poedersuiker én een dikke laag enthousiasme. Vanaf het begijnhof kan je er met de gratis huifkar naartoe. Het streepje muziek ter plaatse krijg je er eveneens gratis bovenop.

Verhuis voor 1 dag
Om één geheel te vormen met de festiviteiten verhuist het toeristisch infokantoor voor één dag naar het begijnhof.

Erfgoeddag: Hoe maakt u het?
Wat is een lino? Hoe wordt dat gemaakt en gedrukt? Willy Van Nyen en Jef Verdonck van de Kunstacademie IKO demonstreren het voor je. Ze gaan aan de slag met eigen lino’s maar ook met oude lino’s van Maurits Bilcke. Op Erfgoeddag kan je ook de tentoonstelling van Maurits Bilcke bekijken. Deze Hoogstratenaar was een dichter, een kunstcriticus maar ook een kunstenaar die prachtige lino’s maakte. De tentoonstelling geeft een overzicht van zijn grafisch werk en zijn dichtkunst.

En verder…
Stelt het Gemeenschapscentrum haar nieuw programma voor en geniet je om 16 uur van een gratis orgelconcert in de Sint-Katharinakerk.

Stedelijk Museum Hoogstraten is open van 10 tot 17 uur.
De activiteiten op het begijnhof starten om 12 uur.
Toerisme Hoogstraten verhuist naar het begijnhof, ‘de kelder’ is gesloten.
Orgelconcert Mixtuur ‘Françoise Dornier & Patrick Delabre’ om 16 uur.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker