Podium Proof - Open Stage @ dansstudio S3
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 27 april 2019 (van 15u00 tot 17u00)

/

Nieuwe Vaart 118

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Zaterdag 27 april 2019 - Dag van de Dans
P o d i u m P r o o f - Open Stage @ dansstudio S3

waar: les ballets C de la B, Bijlokekaai 7 Gent
wanneer: 27 april, 15u00-17u00
reserveren: niet nodig, kom gewoon op tijd (vol is vol)

op het programma:
° KOPP - Fanny Vandesande & Vania D'Angelo (Talk vzw)
° Longing to connect - Dansschool Favole
° Lighthouse - Hazel Lam en Max Morris
° Sculpture - Quan Bui Ngoc / Véronique Mees & Karen Willems (Platform K)

Een stuk afgewerkte repetitie, een eerste try-out, een work-in-progress, een improvisatie… Op 27 april stelt les ballets C de la B zijn dansstudio ter beschikking van artiesten die hun werk een eerste confrontatie met een publiek willen laten aangaan. Er is een dansvloer en een muziekinstallatie en verder een oneindig aantal mogelijkheden om iets te vertellen met beweging en lichaam.
Een spannend programma van korte dansfragmenten.

K O P P (work in progress)
Na hun samenwerking voor de sculpturale locatie voorstelling "Ant and..." slaan Fanny Vandesande en Vania D'Angelo opnieuw de handen in elkaar: deze keer trekken ze de repetitiestudio in om aan een nieuwe beeldende danscreatie te werken, een duet voor blackbox. Fanny en Vania gaan op experimententour met een hoofdobject naar de hand van textielontwerpster Joanna Reuse (Collectief Textiel). Hun eerste 3 toonmomenten op Dag van de Dans/les ballets C de la B, De Grote Belgische Dansvitrine/Danspunt en La Grande Traversée/Vooruit zijn het resultaat van een eerste onderzoeksfase.
Choreografie en dans: Fanny Vandesande en Vania D’Angelo – TALK vzw /Coaching: Ido Batash / Dramaturgie: Bo Alfaro Decreton

L o n g i n g t o c o n n e c t (try-out)
Iedereen zoekt verbinding. Maar hoeveel wil je van jezelf opgeven om je verbonden te voelen met een ander? Hoe ga je om met de strijd tussen verlangen en zelfbehoud? Wanhoop en hoop? Verbinding en angst?
Choreografie : Hanne Lapere, dansschool Favole / Dansers : Annelies De Weirdt, Caroline Diels, Anna Janeckova, Sarah Braeckevelt, Eugenie Lambrecht, Éva Papp, Yana Pellegrini, Ligeia Quackelbeen

L i g h t h o u s e
Op zoek naar het combineren van dans, circus en performance, ontwikkelt Hazel Lam een gemeenschappelijke taal die elk van deze kunsten doorkruist. Momenteel werkt Hazel op het benadrukken van vrouwelijke bewegingselementen en kracht in zachtheid. Van dit werk toont ze op de Dag van de Dans al een stuk aan het publiek, waarin dans en luchtacrobatie samenkomen, in interactie met live muziek.
Met Hazel Lam (dans) en Max Morris (muziek)

S c u l p t u r e
"Ik heb schrik om de ander pijn te doen met mijn spasmen." (Véronique) "Als je met zachtheid en controle je eigen lichaam beheerst, kan je dat ook voor de ander." (Quan).
“Sculpture” is een ontmoeting tussen twee vrouwen met een verschillende horizon. Veronique leeft met een heel intense concentratie op haar lichamelijk functioneren en levert dagelijks een persoonlijk gevecht vanuit e...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker