gespreksnamiddag: "Reuma-vormen en behandeling: SPONDYLARTROPATHIEËN en COR...
Lifestyle > Gezondheid
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 16 oktober 2018 (van 14u00 tot 16u30)

/

Driesstraat 67

2880 Bornem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De groep van de 'spondylartropathieën' wordt meer en meer als een bepaalde entiteit binnen de artritiden beschouwd en zowel de ziekte van Bechterew als de psoriatische artritis en de artritiden in associatie met de ziekte van Crohn e.d. behoren tot deze groep en zijn te onderscheiden van de reumatoïde artritis. Een belangrijk onderscheid niet zozeer wat de behandeling betreft, maar wel wat een vroege diagnose betreft (bij een spondylartropathie is die vaak moeilijk maar wel belangrijk) en ook de graad van erfelijkheid is bij een spondylartropathie vrij groot. Een boeiende wetenschap maar wel met belangrijke consequenties voor de patiënt zelf!
De laatste jaren is ook het belang van de corticotherapie bij de behandeling van de artritiden duidelijker geworden waarbij ook een betere afweging van de voor- en nadelen kan gebeuren.


Reumaliga Klein-Brabant, een zelfhulpgroep voor mensen met elke vorm van reuma (o.a. Bechterew, Reumatoïde artritis, Fibromyalgie, Lupus, Psoriatische artritis,C.V.S., Artrose, Jicht, Osteoporose, Sclerodermie, Acuut reuma...). Bij ons ontmoet je inspirerende mensen die ook met reuma te maken hebben. In de loop van hun ziekteproces hebben ze ontdekt wat wel en niet voor hen werkt. Zij willen graag hun kennis en ervaring met je delen. Doel: Contact met lotgenoten, waar en hoe kan men de beste hulp krijgen?, uitwisselen van informatie en ervaringen tijdens maandelijkse bijeenkomsten, lezingen door gastsprekers, ontspanningsmomenten. De werking van de liga gaat als volgt: mensen die geïnteresseerd zijn om aan te sluiten kunnen twee keer langskomen om te zien of de groep hen bevalt. Indien positief, kan men lid worden en dient men jaarlijks 15 EURO lidgeld te betalen. Elk lid of geïnteresseerd lid krijgt van ons 2 weken vooraf alle informatie over een activiteit per brief of per email (zoals gewenst) toegestuurd.
Het dienstencentrum situeert zich tussen het WZC OLVROUW (rusthuis) en de kleuterschool van OLVP Dries Bornem. De voordracht vindt plaats op verdiep - 1, lift is voorzien!
Er is parkeergelegenheid op de DRIES-parking, in de Broekstraat, Stationsstraat of op de parkings van het gemeentehuis of het station (mits een eindje stappen).
Opgelet: op sommige plaatsen dient u uw parkeerschijf of gehandicaptenkaart te leggen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker