'Je geld of je leven in de gezondheidszorg' door Prof. Lieven Annemans
Lifestyle
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 16 oktober 2018 (van 19u30 tot 21u30)

/

De Munt 8

8800 Roeselare

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Waarom wordt een behandeling al dan niet terugbetaald door de ziekteverzekering? Waarom zet men soms te veel en soms te weinig in voor de patiënten? Prof. Lieven Annemans geeft o.b.v. levensechte verhalen en op een inspirerende en humoristische manier aan wat er fout gaat én hoe we kunnen streven naar een kwaliteitsvolle gezondheidszorg, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. I.s.m. CM Roeselare-Tielt en ARhus. Wouter overlijdt tijdens een loopwedstrijd. Was hij gescreend op hartziektes, dan had hij misschien nog geleefd. Maar alle volwassen mannen screenen, zou de staat tientallen miljoenen euro’s kosten.
Greg is te dik. Zijn dokter zegt dat hij nog iets moet bijkomen, pas dan komt hij in aanmerking voor een ‘maagverkleining’ terugbetaald door de ziekteverzekering.
Dit zijn enkele voorbeelden van hoe geld onze gezondheid bepaalt. Waarom wordt een behandeling al dan niet terugbetaald door de ziekteverzekering? Waarom zet men soms te veel en soms te weinig in voor de patiënten? Evolueren we naar een gezondheidszorg met twee snelheden?
Prof. Lieven Annemans geeft o.b.v. levensechte verhalen en op een inspirerende en humoristische manier aan wat er fout gaat én hoe we kunnen streven naar een kwaliteitsvolle gezondheidszorg, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker