Vraag het aan... Ine Roox
Kunst & Cultuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 22 februari 2019 (van 19u30 tot 21u00)

/

Deken Bernardstraat 5

3630 Maasmechelen

€5

Basistarief: 5,00 €; UiTPAS-kansentarief: 1,00 €

‘EEN JAAR MET TRUMP: Mijn reis door een angstig Amerika.’

Wat niemand had voorspeld, werd waarheid: Donald Trump won de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De brutale campagne toonde hoe het machtigste land ter wereld worstelde met zichzelf en de grote tegenstellingen die zijn bevolking verdelen. Nu Trump de scepter zwaait in het Witte Huis is de onrust niet gaan liggen, integendeel. We beleven een kantelpunt in de geschiedenis. Als ooggetuige heeft Ine Roox de cruciale momenten van het afgelopen jaar mee beleefd.

Als correspondente van ‘de Trumpiaanse Revolutie’ voor De Standaard trok journaliste Ine Roox zes maanden lang door Amerika en onderzocht ze hoe de gewone Amerikaan omgaat met Donald Trump in het Witte Huis.

In ‘Een jaar met Trump’ beschrijft Ine de angst en de onzekerheid die ze tijdens haar reis voelde, maar ook de verbetenheid van de Amerikanen die blijven geloven in een betere en in een maakbare toekomst. Ze volgde de Republikeinse conventie en de verkiezingen, trok door het diepe Amerika en praatte met honderden Amerikanen: van voormalige mijnwerkers tot kinderen van immigranten zonder papieren en zwarte burgerrechtenactivisten.
Op haar tocht door meer dan tien Amerikaanse staten voelde Ine Roox heel wat angst, vertwijfeling, onzekerheid over de toekomst, maar ook verbetenheid en de kiem van een hevig verzet van die Amerikanen die blijven geloven in een betere en in een maakbare toekomst.

De in Maasmechelen geboren Ine Roox zal haar licht laten schijnen over ‘de Trumpiaanse Revolutie’. Sinds het verschijnen van haar boek - november 2017 - trok ze nog meermaals naar het Amerika van president Ronald Trump m.a.w. zij is de vinger aan de pols blijven houden. De voorbije midterms van november 2018 volgde zij op de voet en zij bekijkt ook de gevolgen van deze uitslag voor het verdere verloop van de Trump-periode!

Inclusief hapje & drankje!

Opgelet! Maximum 50 deelnemers en inschrijven VERPLICHT. Betaling bij inschrijving.

I.s.m. CC Maasmechelen en Davidsfonds MM

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker