Wandeling Eendenkooi van Boudelo
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 17 maart 2019 (van 14u00 tot 16u00)

/

Liniedreef

9112 Sinaai-Waas (Sint-Niklaas)

€5

Basistarief: 5,00 €

Het Genootschap van Boudelo organiseert een begeleide wandeling naar de eendenkooi van Boudelo met gids Andre Verstraeten van vzw Durme. Een eendenkooi is een grote vijver waar vroeger diverse soorten in het wild levende eenden werden gevangen voor consumptie. Wist je dat de Abdij van Boudelo verschillende eendenkooien in de buurt had? We geven meer uitleg over de geschiedenis en werking van dit verborgen plekje. Bezoekers kunnen genieten van het uitzicht in de nieuwe kijktoren.

Ontdek tijdens deze wandeling hoe het hier rond de eendenkooi vroeger in z'n werk ging. Natuurkenner André Verstraeten van vzw Durme neemt je mee terug in de tijd.

De Fondatie van Boudelo is grotendeels gelegen ten zuiden van het Kanaal van Stekene (ter hoogte van Sinaai) en is een van de meest waardevolle natuur- en stiltegebieden van het Waasland. Vochtige ruimtes, hakhoutbossen, volgroeide gemengde loofbossen, hooilanden, een hoogstammige boomgaard en fraaie poelen bepalen het landschap.
Dankzij een gericht beheer krijgt de natuur hier opnieuw alle kansen.

We doen deze wandeling zo vroeg op het jaar om de kooisite goed te overzien. De vegetatie staat dan nog niet in uitgroei en we storen geen broedende vogels.

Na afloop kunt u een bezoek brengen aan de nieuwe kijktoren en zijn er allerlei consumpties verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Waar: Liniedreef, Sinaai (zijstraat Weimanstraat)
Wanneer: Zondag 17 maart 2019
Vertrek: 14u00
Info: 0495/55 70 54
Deelname enkel geldig via inschrijving vooraf: info@boudelo.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker