Herdenking 100 jaar Wapenstilstand
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 11 november 2018 (van 9u45 tot 13u00)

/

Fort II straat

2160 Wommelgem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De herdenking op 11 november is verrassend en veelbelovend. Voor deze speciale editie stappen we even af van de traditionele herdenking in de kerk. Ditmaal is het paradeplein van Fort 2 (buitenfort) het verzamelpunt voor de plechtigheid. Nadien vertrekt de stoet naar de begraafplaats op het Kandonklaar, waar aan het erepark een vredesboom wordt geplant. Aan de voet van de boom, een winterlinde, wordt een tijdcapsule ingegraven waar de Wommelgemse kinderen hun vredeswens voor de volgende honderd jaar in kunnen achterlaten. De capsule mag slechts honderd jaar later geopend worden.

Op 11 november nodigen we graag alle kinderen en hun ouders uit om hun vredesboodschap op een plaknotitie (Post-it) mee te brengen. Neem ook een schepje mee zodat de kinderen kunnen helpen bij het begraven van de capsule. Woon je in Wommelgem maar ga je hier niet naar school? Breng dan gewoon een Post-it mee van thuis met je vredeswens of -boodschap op.

Programmaverloop

9.45 u.
Buitenfort: intredegezangen Les Voix Perdues

10.00 u.
Start herdenking 100 jaar Wapenstilstand met toespraak van de burgemeester, muzikaal intermezzo van Les Voix Perdues en oorlogsverhalen.

11.00 u.
Last Post

11.10 u.
Optocht met het schepencollege naar de begraafplaats op het Kandonklaar met muzikale tussenkomsten van de Koninklijke Harmonie De Eendracht, de inhuldiging van de vredesboom en het afsluiten van de tijdscapsule.

12.30 u.
Vertrek met autobus naar de begraafplaats in het centrum en muzikale tussenkomst van Koninklijke Harmonie De Eendracht bij het monument van de gesneuvelden.

13.00 u.
Vertrek met de bus naar feestzaal Fort 2 voor afsluitende receptie.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker