Infoavond bebossing
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 19 juni 2018 (van 18u15 tot 20u30)

/

Klerkenstraat 37a

8920 Langemark-Poelkapelle

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend en kosteloos boseigenaars bij hun bosbeheer, en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren.

Op 19 juni 2018 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in het Langemarkse OC Den Tap (Klerkenstraat 37, 8920 Langemark) om 19u30. Iedereen is welkom!

Op deze infoavond krijgt u een korte voorstelling van de werking van de bosgroep, vervolgens wordt alle mogelijke informatie gegeven omtrent de mogelijkheden voor nieuwe bosaanplantingen in de regio.

Speelt u met het idee om een stukje bos aan te planten maar weet u niet direct hoe er aan te beginnen, dan is deze infoavond voor u de geknipte gelegenheid. Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Op welke toelagen en steunmaatregelen heb je recht voor de aanleg van een nieuw bos? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan jou daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot bijna de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Meer bos(jes) nabij de stad en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de onafwendbare klimaatsverandering.


Datum: 19 juni 2018, 19u30 – 20u30
Locatie: OC Den Tap, Klerkenstraat 37, 8920 Langemark
Info: Bosgroep IJzer en Leie vzw: Sien Van Looveren, sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be, 0495/80 77 61

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker