Gelare Khoshgozaran Medina Wasl: Connecting Town
Film
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 3 april 2019 (van 12u00 tot 22u00)

Donderdag 4 april 2019 (van 12u00 tot 22u00)

Vrijdag 5 april 2019 (van 12u00 tot 22u00)

Zaterdag 6 april 2019 (van 12u00 tot 22u00)

/

August Ortsstraat 20-28

1000 Brussel

GRATIS

In de kleren van een Iraanse soldaat uit de oorlog met Irak brengt Gelare Khoshgozaran de gebieden in de Californische Mojave-woestijn in beeld waar, op gestolen inheems land, replica's zijn gebouwd van steden in het Midden-Oosten. De film werd gedraaid in de kleine steden Mecca en Thermal, evenals in het Fort Irwin National Military Training Centre aka 'The Box', 'Little Afghanistan' of 'Medina Wasl'.

Op het gebied van The Box staan verschillende (nagebouwde) Midden-Oosterse steden waar oorlog woedt. Gesimuleerde slagvelden in een klimaat dat lijkt op dat van Irak. De beelden zijn vervlochten met interviews van Amerikaanse oorlogsveteranen die vertellen over hun herinneringen aan het landschap van de gebieden waar ze werden ingezet.

In zijn bekende boek Orientalism beschrijft Edward Said de neerbuigende manier waarop het Westen zich een beeld vormt van het Oosten. Vanuit dit oogpunt bestudeert Medina Wasl: Connecting Town de rol en geschiedenis van fictie in de weergave van het Midden-Oosten. Talen, landschappen, culturen en geografische gebieden door elkaar halen is toch ook een voortdurende vorm van geweld?

Deel van NORMAL SCHNORMAL, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.US/IR, 2018, 31’
Start elke 30 min 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker