Opmerkelijke Maandag: Claude Blondeel over "À la recherche du temps perdu"
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 29 april 2019 (van 19u30 tot 21u00)

/

Sint-Guidostraat 97

1070 Anderlecht

GRATIS

02 523 02 33

Claude Blondeel over À la recherche du temps perdu (Op zoek naar de verloren tijd), het belangrijkste monument van de Franse literatuur, geschreven door Marcel Proust tussen 1908 en 1922, is een literaire kathedraal met onvergetelijke personages en situaties.

Claude Blondeel over À la recherche du temps perdu

À la recherche du temps perdu (Op zoek naar de verloren tijd), het belangrijkste monument van de Franse literatuur, geschreven door Marcel Proust tussen 1908 en 1922, is een literaire kathedraal met onvergetelijke personages en situaties. Het is tevens een sublieme psychoalyse... Bij de lectuur ontdekt de lezer de obscure kant van zijn eigen psyche, die hij liever verborgen houdt.
De romancyclus werd uitgegeven in zeven delen, tussen 1913 en 1927, waarvan de laatste drie pas zijn uitgegeven na zijn dood.

Nooit gelezen ? Claude Blondeel ontrafelt het voor ons.

Claude Blondeel, Anderlechtenaar, recensent, schrijver en kunstcriticus, fervent voorvechter van de Vlaamse én de Waalse cultuur, Brussels radiorecensent, Canvas-redacteur en cultuurstem op Radio 1 en Klara is nog steeds een cultuurmens in hart en nieren die de Belgische kunstwereld nog altijd aan een kritische blik onderwerpt.

Maandag 29 april 2019, 19u30

De lezing is gratis, maar reserveren is verplicht

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker