STEVE BURNS BAND & after blues jam
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 13 februari 2019 (van 19u30 tot 23u00)

/

Noordstraat 28 A

B-8500 Kortrijk

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

STEVE BURNS BAND
(Blues met Rock, Funk & Jazz influences)

De band opgericht in 2002 weet treffend een mix te maken van blues met rock-, funk- en jazzinvloeden. Voortbordurend op oude tradities en muziekstijlen vertalen ze dit in een moderne sound. Een band met blazers, snel een eigen cd, en na 15 jaar menig optredens tot ver buiten Winkel city. In 2006 maakten ze nog een mini-tournee doorheen de Benelux met gasten Sonny Boy Terry en Tonny Fazio. Ze traden op als supportact voor o.a. Björn Berge, Dave Alvin, Guy Forsyth, The Paladins en Charlie Musslewhite.

Aan het roer van deze vrolijke bende, één gitarist genaamd Kurt Wynant. In de loop der jaren versterkten heel wat Winkelse muzikanten de band, maar ook anderen. Zo gaat dat met een band. Maar sommigen waren erbij van in het begin en tot op vandaag groeide dit uit tot een hechte vriendschap. Van damperige cafeetjes tot kroegentochten tot festivals, telkens wist de Steve Burns Band met hun enthousiasme en dynamiek een feest te bouwen.

En toen werd het even stil. Er werd nagenoten van menige ‘leutige’ anekdotes en zo mocht het blijven. Ware het niet dat op vraag van Stekselblues in Moorsele daar in 2017 verandering in werd gebracht. Exact 15 jaar na datum was de Steve Burns Band terug herenigd en meteen headliner. De microbe was snel terug, de muzikanten ook. Een aantal oud-gedienden en nieuwe gezichten.

Kurt Wynant – zang/gitaar
Stefan Boret – bas
Jean-Marie Huys – piano/synth
Joachim Commeene – drums
Geert Vansteenkiste - sax
Koenraad Bekaert - trombone
Wesley Vandewalle - trompet

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker