Archeologiedagen: Gegroet, Marius & Stella
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 15 juni 2019 (van 14u00 tot 18u00)

Zondag 16 juni 2019 (van 10u00 tot 12u00)

Zondag 16 juni 2019 (van 14u00 tot 18u00)

/

Wilfordkaai 23A

9140 Temse

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

"Gegroet, Marius en Stella
Romeinse geschiedenis verteld door Gallo-Romeinse families"

Tentoonstelling door Erfpunt in samenwerking met AVE, het archeocentrum Velzeke, met dank aan de partners van het Vrouwencentrum, Hogeschool Odisee, de Wase gemeenten, met de financiële ondersteuning van Vlaanderen en Erfgoedcel Waasland.

Vluchtelingen, globalisering, een veranderend voedingspatroon… het zijn thema’s die vandaag de actualiteit bepalen, maar in de Romeinse periode was dat in het Waasland niet anders. Dat toont de interactieve tentoonstelling Gegroet, Marius en Stella, die het leven van twee fictieve Wase gezinnen over een periode van 300 jaar vertelt. Marius, Stella en hun families leefden aan de rand van het Romeinse Rijk. Aan de hand van hun verhalen kom je een heleboel over het dagelijkse leven in dit grote wereldrijk te weten.
Ontdek de degelijkheid van landelijke traditionele hoeves en het verfijnde leven in de villa ‘rustica’s’. Krijg inzicht in de Romeinse arbeidsmarkt. Rouw mee met hun doden en maak kennis met hun goden. Proef een staaltje van antieke globalisering van weleer…
Deze expositie gunt niet alleen een blik in het verleden, maar slaat ook een brug met het heden. Hoe verhouden Rome en Europa zich tot elkaar? Waar liggen hun wortels? Welke dynamische ontwikkeling ontketenen ze en met welke uitdagingen werden/worden ze geconfronteerd? Zijn er gelijkenissen of juiste grote verschillen in hun geschiedenis of organisatiestructuur te vinden?

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker