Phantom Exhibition
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 23 maart 2019 - Zo 31 maart 2019

/

Ravensteinstraat 23

1000 Brussel

GRATIS

Phantom Exhibition gunt ons een blik op de fascinerende dans- en choreografiewereld van Steve Paxton, topfiguur in de hedendaagse dansscene.
Phantom Exhibition toont het resultaat van een jarenlange vruchtbare samenwerking tussen de artiest en de Brusselse uitgeverij Contredanse, die heeft geleid tot de uitgave van het boek Gravity, (in het Frans verschenen als La gravité), maar ook tot het digitale werk Material for the Spine - a movement study en een video. Als in een leeszaal nodigt Phantom Exhibition uit om rond te waren, te gaan zitten of te dagdromen omringd door boeken, interactieve tablets en een immersieve video-installatie, die samen het verhaal vertellen van een leven lang tobben over de zwaartekracht, de fysieke kracht waar niemand van ons sinds de geboorte aan kan ontsnappen. In welke mate zijn we ons bewust van die kracht? Is de zwaartekracht zintuiglijk waarneembaar? Welke fenomenen werken in op ons leven rechtop? Waarom is de stap zo’n grote inspiratiebron voor de dans? Welke waarde voegt dans toe aan onze cultuur?
Phantom Exhibition werd voor het eerst voorgesteld in 2009 en is vandaag in een nieuwe versie te zien, als uitnodiging tot zintuiglijke ervaringen, een ode aan de dans die ieder van ons beweegt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker