Grunnsonic
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 16 januari 2019 (om 0u00)

Donderdag 17 januari 2019 (om 0u00)

Vrijdag 18 januari 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

grote markt 1

9712HN Groningen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Grunnsonic is het voor iedereen gratis toegankelijke showcasefestival van Groningse acts dat tegelijk en in samenwerking met Eurosonic plaatsvindt in de binnenstad van Groningen.

Met Eurosonic/Noorderslag (ESNS) als grootste showcase festival van Europa in de achtertuin, zorgt POPgroningen met Grunnsonic voor een alternatieve showcase met een Gronings smoelwerk. Gratis toegankelijk voor iedereen.

Als een gezamenlijk initiatief tussen ESNS en POPgroningen is Grunnsonic de kans voor Gronings talent om zich te profileren tijdens hét muzikale weekend van Groningen. Wisselwerking staat aan de basis voor deze dochter van ESNS. Tijdens het showcase festival wordt de stad Groningen overspoeld door muziekprofessionals, liefhebbers en acts uit de hele wereld. Grunnsonic maakt het mogelijk, dat liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor Eurosonic Noorderslag ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben.

​Belangrijker nog is dat de programmering van Grunnsonic geheel bestaat uit acts uit de provincie Groningen. Hierdoor bieden POPgroningen en ESNS lokale acts de kans om zich de presenteren aan zowel een groot publiek als de aanwezige professionals. We organiseren twee workshops onder begeleiding van Bastiaan Nijbroek, waarin de acts uitgedaagd worden hun eigen battleplan te maken. Vervolgens pitchen ze dit plan en krijgen ze feedback. Een paar weken na Grunnsonic en Eurosonic Noorderslag doen we dan nog een evaluatie-workshop, waarin wordt besproken hoe het is gegaan met elke act.

Waar in het verleden Grunnsonic werd gezien als een opstap voor Eurosonic Noorderslag voor Gronings nieuw talent, is Grunnsonic tegenwoordig hét klankbord van de bruisende muzikale scène in Groningen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Eurosonic Noorderslag.

​Deze samenwerking uit zich door een groter aanbod aan locaties, meer acts, meer genres, breder bereik, meer promotie, meer speelkansen en veel meer exposure tijdens het festival. De crème de la crème van de Groninger muziekscene zal gaan spelen tijdens Grunnsonic.

De line-up van Grunnsonic 2019: 70 Mile House, Chief of Smoke, Cirrus Minor, The Monroes, Joost Dijkema, Hackberry, MAARIS, Marlene Bakker, Oes, Onhou, Small Town Bandits, Hollow Men, THE VICES, The Desmonds, Audio Adam, The Mudd, Meadowlake, Waiting for the Sun, Long Way Down, Van Marban, Super Star Gods, ATGMC, Willie Darktrousers, OOO, Martijn van der Zande, Shabby Cabs, The First Wolf, Lesley Baker, Cloudy Diow, Revo, RO$$ABARBA en Rooks.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker