Aperitiefconcert – Marco Z
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 19 mei 2019 (van 11u00 tot 13u00)

/

Klappoel z/n

3840 Borgloon

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In 2012 verwierf de Hasseltse troubadour Marco Z plotsklaps landelijke wereldfaam met zijn zelfuitgebrachte nummer I’m a Bird. Een countrypopdeun over het opgeven van dromen en het zich telkens noodgedwongen aanpassen aan nieuwe plannen.
Uit zijn debuutplaat met de –onderhand misleidende- titel ‘The Ordinary Life of Marco Z’, kozen hongerige platenboys de radiovriendelijkste nummers. Tonnen airplay, festivalshows en zelfs awards stroomden binnen als gevolg. De introspectievere, zeg maar donkerdere kant van Z, bleef hierdoor echter in de schaduw. Zijn zelf-opgenomen dubbele opvolger Hold Me Like the World is Ending (2015) bood die introspectie wel een prominente hoofdrol. Het contrast tussen geloof en ongeloof in een rooskleurige toekomst was de achtergrond waarop verloren personages hun weg zochten. Ook doorheen zijn nieuwste nummers reist hij verder op dit pad. Geesten van Amerikaanse voorvaderen als Johnny Cash, Tom Petty of The King himself dwalen er lustig rond. Voor eeuwig op zoek naar schoonheid in het lelijke. Of lelijkheid in het schone.
Marco Z werkt momenteel aan zijn ‘moeilijke derde’. Potentiële titels? Stone Cold Killer of Terror and Doom, Major Opportunities, Schizophrenic Days, Terrorized Mamas,… Kom daarom gewoon een kijkje nemen en help deze man eventueel mee de knoop doorhakken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker