Workshop Borduren | Open MIA-H Days
Opleidingen & Workshops > Creatieve Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 27 april 2019 (van 11u15 tot 13u00)

Zondag 28 april 2019 (van 11u15 tot 13u00)

/

Kempische Kaai 85

3500 Hasselt

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Ben je benieuwd naar wat er schuil gaat achter de gordijnen van MIA•H? Ter gelegenheid van onze open MIA-H Days geven wij onze Workshop borduren uitzonderlijk gratis! Hiervoor betaal je normaal € 45.

Tijdens deze 1,5u durende workshop leer je de basis om veilig en eenvoudig met de computergestuurde borduurmachine om te gaan. Borduren is het met garen bewerken van stoffen of producten in siersteken met één of meerdere kleuren. Niet enkel kunnen stoffen geborduurd worden maar ook kan borduren worden toegepast op allerlei andere materiaalsoorten. Verschillende steeksoorten zoals de stiksteek, satijnsteek en opvulsteek kunnen met de machine in het MIA•H Maaklabo worden toegepast.

Gezien MIA•H werkt met een computergestuurde borduurmachine starten we tijdens deze workshop met een vectortekening die we omzetten naar steken. Dit is een complex proces. Keuzes variëren van de steekrichtingen, van de steeksoorten en van de dichtheid van de steken. Tijdens deze introductie cursus leer je over het correct voorbereiden van je vectorbestanden en het bedienen van de borduurmachine. Na de workshop kun je nagenoeg zelfstandig aan de slag met de borduurmachine in het MIA•H Maaklabo.

Tip ter voorbereiding:

Indien je nog geen ervaring hebt met vectortekenen, download op voorhand het gratis tekenprogramma Inkscape en experimenteer. Heb je al ervaring en een laptop met inkscape, illustrator of een ander vectorprogramma, neem deze dan mee.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker