Wandeldag 28/04/2019: De kapel van de Heilige Familie of “pestkapel” van ...
Sport > Atletiek
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 14u00 tot 18u00)

/

Kareelstraat 21

1674 Bellingen (Pepingen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De heemkundige kring vzw Bellingahaim organiseert samen met Pasar een wandeling langs het gehucht Termeren. We komen er langs de “pestkapel”, een kapel die in 1861 werd opgericht door de bewoners van het gehucht Termeren en in 2011 werd opgeknapt.
De pest, die in de 13de en 14de eeuw miljoenen slachtoffers maakten en in de daaropvolgende eeuwen geregeld opnieuw toesloeg, teisterde 150 jaar geleden ook Pepingen. De kapel vertelt een hele geschiedenis over Pepingen. Dankzij een zonnemonstrans uit de Sint-Martinuskerk van Pepingen en een gedachtenisprentje, beide uit 1861, het bouwjaar van de kapel, weten we dat deze kapel werd opgericht als dank voor het gespaard blijven van een besmettelijke ziekte uit die periode, de pest.
Tijdens de wandeling bezoeken we de kapel en genieten we van het omliggende landschap.
De wandeling start om 14u00 stipt op de parking van O.C. Ter Loo, Kareelstraat 21 te 1674 Bellingen. De duur van de wandeling is ongeveer 2u voor de lange wandeling (8,2 km) en 1,5u voor de korte wandeling (6,3 km).
Na de wandeling kan u in O.C. Ter Loo genieten van een frisse pint en heerlijk stuk taart. Van harte welkom!
Bezoek zeker ook de boekenstand van Bellingahaim want met trots stellen wij u een nieuwe publicatie voor: “Toponymie van Groot-Pepingen” door Viktor Decorte en Eva Hauwaert. In deze bundel geven ze een verklaring van de straat- en plaatsnamen in Pepingen en de deelgemeenten Beert, Bellingen, Bogaarden, Elingen en Heikruis. Er werd ook een stratenplan toegevoegd zodat deze bundel een handig instrument wordt tijdens uw toekomstige wandelingen en u onze omgeving nog beter kan verkennen en leren kennen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker