MEER x PLEK
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 5 april 2019 (van 19u30 tot 22u00)

Vrijdag 12 april 2019 (van 19u30 tot 22u00)

Vrijdag 19 april 2019 (van 19u30 tot 22u00)

Vrijdag 26 april 2019 (van 19u30 tot 22u00)

/

Kammerstraat 10

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

MEER neemt in april de ruimte van PLEK over!

PLEK = een ruimte voor experiment, een testing ground, een plek waar niets volledig fout kan gaan.
MEER = een curatorencollectief dat zich inzet voor performance, video en alles ertussenin.

Iedere vrijdagavond in april toont MEER het werk van drie artiesten - lokaal en internationaal - geclusterd rond een centraal thema. Denk verder aan goedkope drankjes, croque monsieurs, karaoke, gezelschapsspelletjes, goede plaatjes.

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door Alles Kan, Herlinde Demaerel en PLEK.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


5/4 - public meltdown
Emily Vey Duke & Cooper Battersby en Anouchka Oler voeren onderzoek naar de wijze waarop onze maatschappij bepaalde gedragingen in de publieke ruimte toelaat en andere afkeurt. Wat mag er, wie is er normaal, en wie bepaalt dat? Kan kunst bijdragen tot een toleranter straatbeeld?


12/4 - too good to be true
Charlotte Decruyenaere, Eva L'Hoest en Jonathan Monaghan exploreren de eindeloze mogelijkheden van de virtuele wereld, maar stellen ook het blind vertrouwen in nieuwe technologieën aan de kaak. Wat als we meer uren per dag doorbrengen in een virtuele wereld? Wat als deze wereld aantrekkelijker wordt dan de ‘echte’ wereld die we verwaarloosd achterlaten? Wat ‘creativiteit’ is, wordt opnieuw gedefinieerd: voor sommigen betekenen de nieuwe virtuele mogelijkheden het verlies van contact met de realiteit, anderen ontplooien zich tot de avantgarde van een andere wereld.


19/4 - facts and figures
Juan-Pedro Fabra Guemberena, Anaïs Maes en Mohanad Yaqubi hebben het over het post-truth tijdperk. De realiteit overtreft soms onze verbeelding; het is zelfs onmogelijk om te vatten van wat er dagelijks aan ons voorbij komt. Om niet ten onder te gaan aan al het slechte nieuws beschermen we onszelf met een muur die slechts fragmentarisch informatie toelaat. Alleen het aanvaarden van verschillende perspectieven kan helpen om gebeurtenissen te begrijpen en tot een collectief verhaal te komen dat omvattender is dan een korte nieuwsflash. Die veelvormigheid is complex, maar gaat net daardoor voorbij aan kortzichtige statements gemaakt door wie het hardste schreeuwt.


26/4 - casted
Sarah van Lamsweerde, Alexis Blake en Rachel Monosov bevragen de canon van de kunstgeschiedenis, met name de vrouwelijke idealen die de canon vastlegt, uitdraagt en promoot. Doorheen de tijd werden vele vrouwelijke personages of thema’s verbonden aan stereotiepe houdingen en gedragingen. Vandaag is het streven naar schoonheid, in tegenstelling tot vroeger, iets waar vrouwen uit alle sociale klassen aan meedoen. Tijdloze idealen worden hernomen als vluchtige modeverschijnselen. Schoonheid is niet langer alleen een ideaal, maar een koopbaar gegeven.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker