"Meesterschap"
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 17 maart 2019 (van 10u00 tot 17u00)

/

Duffelsesteenweg 1

2547 Lint

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het thema van dit jaar van de nacht van de geschiedenis “meesterschap” een niet alledaags onderwerp. Volgens Van Daele ’s woordenboek betekent dit “meester zijn in zijn kunst of een vak”.
We willen ook dit jaar de nacht van de geschiedenis visueel maken met een tentoonstelling rond dit thema. We verwelkomen verschillende “meesters”. Deze meesters zullen actief hun meesterschap demonstreren. Een kleine greep uit ons aanbod:
meesteressen in verschillende kantsoorten zullen hun kunsten tonen en een aantal oude pareltjes zullen aanwezig zijn. Een meester barbier stelt zijn oude werktuigen tentoon, van boomstam tot gebruiksvoorwerp, snoep en speculaas kan je artisanaal maken zonder dat het uit de fabriek komt…
Ben je nieuwsgierig dan heb je redenen genoeg om een bezoekje te brengen. De verschillende meesters zullen jullie animeren met woord en daad.
We werken ook samen met de heemkundige kring van Lint die ons enkele voorwerpen in bruikleen geeft om onze tentoonstelling op te fleuren waarvoor onze dank.
Maandag 18 maart brengen de Lintse scholen een bezoekje aan onze tentoonstelling zodat ook de toekomstige generatie kan kennismaken met een aantal dingen uit ons erfgoed.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker