Infoavond bosuitbreiding
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 23 april 2019 (van 19u30 tot 20u30)

/

Papenstraat

8500 Kortrijk

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Nieuw bos planten in Kortrijk?
Infoavond bosuitbreiding
23 april 2019, Dakcafé stadhuis

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend en kosteloos boseigenaars bij hun bosbeheer en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren.

Op 23 april 2019 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in het dakcafé van het stadhuis (Grote Markt 54, Kortrijk) om 19u30. Iedereen is welkom!

Op deze infoavond krijgt u een korte voorstelling van de werking van de bosgroep en vervolgens wordt alle informatie gegeven omtrent de mogelijkheden voor nieuwe bosaanplantingen in de regio.

Speelt u met het idee om een stukje bos aan te planten maar weet u niet direct hoe er aan te beginnen, dan is deze infoavond voor u de geknipte gelegenheid. Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Wat kost de aanleg van een bos en welke financiële ondersteuning kan je krijgen? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot bijna de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Meer bos(jes) nabij de stad en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatsverandering.

Datum: 23 april 2019, 19u30 – 20u30
Locatie: Dakcafé van het stadhuis, Grote Markt 54 Kortrijk, toegang via de lazen deuren in de Papenstraat. Links van de deur is een gleuf in de muur waar je je identiteitskaart in plaatst om binnen te kunnen. Het dakcafé bevindt zich op de 4e verdieping.
Info: vzw Bosgroep IJzer en Leie: Sien Van Looveren, sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be, 0495/80 77 61
Inschrijven: Graag een seintje via bovenstaande gegevens van uw aanwezigheid zodat we weten hoe veel volk we kunnen verwachten.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker