Hans Verhaegen van 16 tot 17 juni
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 16 juni 2018 (van 19u00 tot 23u00)

Zondag 17 juni 2018 (van 13u00 tot 19u00)

/

Vestbarm +50

9400 Ninove

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Verschijnen (This appearing)

Niet meer dan acht eenvoudige vormen zijn de basis van de kunst van Hans Verhaegen. Ze worden bijna altijd gecombineerd tot een primitieve menselijk figuur. Nu eens strak in rasters gerangschikt, dan weer in complexe, abstracte constructies. Soms zwart wit, soms veelkleurig.
Met zelfgeschreven computer animaties kan hij een oneindig aantal mogelijke beelden produceren. Als een fotograaf 'neemt' en selecteert hij beelden die tijdens het werken verschijnen en verdwijnen. Een selectie wordt soms afgedrukt op papier of een sequentie soms vertaald naar een video.

Zijn kunst is een spel met gekleurde blokken. Met de menselijke figuur als een algoritmische constructie. Berekende intuïtie en toevallige rationaliteit wisselen elkaar af als tijdelijke strategieën om een paradoxaal evenwicht te vinden tussen vertrouwen en verrassing. In de hoop om een glimp op te vangen van dat ene moment in de aanhoudende verwarring waarop plots iets onstaat wat we kunstwerk willen noemen. En dan tentoonstellen, even in de schijnwerper. Die tijdelijke parade van verzonnen authenticiteit.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker