Heis + Coral dusk - Gert Keunen + Sohnarr
Muziek > Concerten
DONDERDAG
28
OKTOBER

Donderdag 28 oktober 2021

Van 20u00 tot 22u30

Heis + Coral dusk - Gert Keunen + Sohnarr

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

€22

Basistarief: 22,00 €; +65: 22,00 €; -25: 11,00 €; ABO6 : 20,00 €; ABO10 : 19,00 €

première

Gert Keunen
Gert Keunen is docent, publicist en bierbrouwer. Hij schreef voor De Morgen, De Standaard en Gonzo Circus; werkte voor zowel Rough Trade als Vooruit. Als doctor in de sociologie voerde hij onderzoek naar de structuur en werking van popmuziekcircuits, schreef Een eeuw popmuziek en doceert hij o.a. aan PXL Music.

Maar Gert Keunen is vooral ook muzikant, je kent hem (misschien nog) van Briskey (CCHA, 2007!). Na vier albums als Briskey keerde hij het afgelopen najaar terug onder eigen naam. Het soloproject ontstond in het isolement van de eerste lockdown en is een mix van (post)klassiek, post-rock, en avant-jazz. Als een post-cinematografische imaginaire reis door een bevroren Scandinavisch landschap, met field recordings gemaakt in Noorwegen en IJsland en titels als Bergen en Liland. 

Na mooie recensies in o.a. Het Belang van Limburg, De Standaard en De Morgen en passages op Studio Brussel, Radio 1, Klara én Terzake nu live in première tijdens Nordic night(s)!

“*** Een filmische trip als een imaginaire reis vervuld met weemoed.” De Standaard, 18 november 2020
“**** Een futuristische gelaagdheid die elke verbeelding kan voeden. Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor dit huzarenstukje.” keysandchords.com, 2 december 2020
"7/10 Muziek om je aan te verwarmen.” Het Belang van Limburg, 19 november 2020

Sohnarr
Drie jaar geleden stapte Patricia Vanneste uit Balthazar, de band die ze 14 jaar eerder samen met Jinte Deprez en Maarten Devoldere oprichtte. Daarnaast hield ze er het strijkkwartet Cordette op na, de gelegenheidsband Oko Yono (met o.a. Myrthe Luyten van Astronaute, CCHA, 2017) en Driftwood.

Gedecideerd en trots kwam ze naar buiten met debuut Coral dusk van haar soloproject Sohnarr, gecomponeerd en deels opgenomen tijdens een lange reis in Zweden en Noorwegen. Met twee violen, een microfoon, een laptop, een midi-keyboard en een goed paar stapschoenen als bagage, zocht ze de meest afgelegen plekjes op die ze kon vinden en wentelde ze zich in de imposante eenzaamheid van de adembenemende omgeving. Op zes weken tijd had ze de nummers klaar die nu samen Coral dusk vormen. Referenties? Nils Frahm, Ólafur Arnalds, Brian Eno.

Het album kende al een uitbreiding met de Sjel, een rondreizend uitgepuurd paviljoen annex installatie ontworpen door Patricia Vanneste en architect Sam De Bock. Een schuilplaats of shelter die versmolten lijkt met zijn omgeving dankzij de spiegelende wanden, Sjel verwijst bovendien ook naar het Noorse woord voor ziel of essentie. Daar komt nu nog een ‘rework’ album rond Coral dusk bij. En dat is reden genoeg om de band na het concert van vorig jaar opnieuw uit te nodigen voor de Vlaamse ‘nordic night’!

“**** Een onwezenlijk mooie trip.” Humo, 13 mei 2020
“**** Album van de week. (…) Smachten naar weidse ruimte.” De Standaard, 13 mei 2020
“*** Intense instrumentals en gelaagde songs waarin elke connectie met een ander mens even hulpel...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker