Jeroen Olyslaegers - De wereld van Wildevrouw
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DONDERDAG
18
NOVEMBER

Donderdag 18 november 2021

Van 20u15 tot 22u00

Jeroen Olyslaegers - De wereld van Wildevrouw

Vanackerestraat 20

8560 Wevelgem

€10

Basistarief: 10,00 €

Auteur Jeroen Olyslaegers werd al heel snel gekroond tot ‘bastaardzoon van Hugo Claus’. In zijn romans, columns en polemische stukken klinkt tegelijk een krachtige maatschappijkritische stem en een begenadigd episch verteller.

In Wil (2016) focust Olyslaegers op de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen, de stad waar hij woont en werkt. In zijn sappige en lyrische taal vertelt hij het verhaal van een oude man die vanuit het hedendaagse Antwerpen, waar militairen de burgers beschermen tegen terreur, terugblikt op de gebeurtenissen in de jaren 1940.

Wildevrouw was de Vlaamse roman van het jaar 2020. Hij brengt de lezer naar het Antwerpen van de 16de eeuw. Het is een een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Jeroen Olyslaegers gaat in gesprek met literair criticus Jooris Van Hulle. Van Hulle volgt al tientallen jaren de Vlaamse literatuur op de voet. Hij publiceert recensies en artikelen in literaire tijdschriften en interviewt zowel veelbelovende debutanten als doorwinterde grootheden van de literatuur.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker