Aongus McGalligan & Philip Masure ***Duovoorstelling*** Brisk
Muziek > Concerten
ZATERDAG
11
DECEMBER

Zaterdag 11 december 2021

Van 20u15 tot 22u15

Aongus McGalligan & Philip Masure  ***Duovoorstelling*** Brisk

Malta z/n

3960 Bree

€14

Basistarief: 14,00 €; Kassa: 16,00 €; Student: 10,00 €

Aongus McGalligan & Philip Masure

Voor de eerste keer kiest onze curator twee keer.
Voor de tweede keer kiest de curator er twee.
Philip Masure vergezelt vanavond niet enkel en alleen de heer Aongus McGalligan, maar laat ook de ‘jonge’ leeuwen van het Belgische Brisk op het Breese publiek los!

Laten we starten bij het begin. Hetgeen we doen met niemand minder dan onze curator zelf, die de Ier Aongus McGalligan begeleidt. Aongus wie? Aongus McGalligan is een telg uit een muzikale familie uit Zuidwest-Ierland. Met een moeder op de fiddle en een vader op uilleann pipes en fluit, kreeg hij de Ierse traditionele muziek als het ware met de paplepel ingevorkt.

Aanvankelijk startte de jonge McGalligan zijn muzikaal avontuur op whistle en bodhran. Op achtjarige leeftijd emigreerde hij naar Vlaanderen, maar hij keerde nog regelmatig terug naar zijn vaderland om uillean pipes te studeren bij grootmeesters zoals Micky Dunne en Blacky O’Connell. Ook begon hij te touren met groepen als Tobermore en Wither Shins. Op zaterdag 11 december doet hij Bree aan in duo met Philip Masure.

Duovoorstelling met

Brisk

Brisk is een levendig kwartet van gevestigde waarden dat focust op Angelsaksische en Bretoense muziek. Brisk speelde in juni 2017 zijn première meteen in dé folkclub van ons land: Muziekclub ’t Ey. Na twee jaar kan de band al buigen over een palmares om u tegen te zeggen. Zo was Brisk de huisband van De Ideale Wereld en gaf de groep een reeks stomende concerten op Dranouter Festival, Merode Festival, Schots Weekend en de Belgian Journey van Tomorrowland. Ook in Nederland traden de leden al enkele keren op. Van een vliegende start gesproken!

Naomi Vercauteren (Ghent Folk Violin Project, Naomi Vercauteren Trio), Gunnar Van Hove (Daou, Moragh), Jeroen Knapen (Surpluz, Lies & Jeroen) en Wim Moons (Moragh) zijn klinkende namen in de folkwereld. Traditionals naast eigen composities, daverende reelsen een intiem afscheidslied: deze folkgroep heeft het allemaal in huis! Lively and quick, sharp and stimulating: it just sounds Brisk!

www.briskfolk.be


***Voor het Zeepziederij-2021-2022-folk-aanbod verleenden we Philip Masure het curatorschap. De heer Masure – of zeg maar Philip – is een te bescheiden autoriteit in de folkwereld die vooral bekend staat om zijn specialisatie op het gebied van de zogenaamde DADGAD-stemming op gitaar, maar hij bespeelt ook andere instrumenten. Als veelgevraagd gitaarleraar gaf (en geeft) hij naast in Belgische muziekscholen ook les en workshops in heel wat andere landen zoals Ierland, de VS en Canada. En hier stopt het niet. Masure is een alleskunner: hij tourde met groepen als Urban Trad, Laïs, Floes, Garva, Comas en vele anderen, verdiende zijn sporen als ervaren studiotechnicus en -producer en is met zijn sessiewerk (als muzikant) te horen op een honderdtwintigtal albums. Ons leek het geen slecht idee om met Philip in zee te gaan (meer nog: het leek ons een goed idee).***

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker