Meevaren met de milieuboot in de Oude Dokken en door centrum Gent
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 24 april 2021 (van 10u00 tot 13u00)

Zaterdag 24 april 2021 (van 14u00 tot 17u00)

/

Meevaren met de milieuboot in de Oude Dokken en door centrum Gent

€8

Basistarief: 8,00 €; -18 jaar: 4,00 €

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op 24 april 2021 van 10u tot 13u of van 14u tot 17u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht in de Oude Dokken via Dampoort naar Portus Ganda tot aan het Keizerspark met vertrek en aankomst in Gent Schipperskaai.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van de waterloop, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van de rivier. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers, met een maximumcapaciteit van 60 deelnemers indien de coronamaatregelen het toelaten. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20. Deze tocht is volledig coronaproof met de nodige maatregelen die aan boord worden toegepast.

In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.
Voor grote groepen en verenigingen zijn ook nog andere data mogelijk.


Het water in de stad verkoelt Gent tijdens warme zomerdagen. Bij regenperiodes kan het teveel aan water in de Schelde en de Leie dankzij de keersluizen en de Ringvaart om Gent afgevoerd worden. Onze tocht brengt ons tot in het centrum van Gent!

Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesteund door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Milieuboot onderschrijft rechtstreeks en onrechtstreeks de Sustainable Development Goals (SDG's).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker