PINK MARTINI
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 4 november 2020 (van 20u00 tot 23u59)

Zondag 6 juni 2021 (van 20u00 tot 23u59)

/

PINK MARTINI

Onderrichtsstraat 81

1000 Brussel

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen niet op de geplande datum plaatsvinden. Maar we hebben goed nieuws:Pink Martini - Featuring China Forbes, dat zou plaatsvinden op woensdag 04/11/2020 inKoninklijk Circus, wordt verplaatst naarzondag 06/06/2021.

Je tickets voor Pink Martini - Featuring China Forbes blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

Natal van uitverkochte concertenin België komtPink Martiniterug naar ons land métzangeres ChinaForbesin hetKoninklijk Circusin Brussel!

“Pink Martini is a rollicking around-the-world musical adventure… if the United Nations had a house band in 1962, hopefully we'd be that band.”– Thomas Lauderdale

Pink Martini is het geesteskind van pianistThomas Lauderdale(Portland, Oregon)diein 1994 een‘klein orkest'oprichtte dat de kwaliteit vanmuziektijdenspolitiekemeetingsmoest opkrikken.Een jaar later vroegThomasaanHarvardstudiegenoteChinaForbesomals zangeres/componistePink Martini te vervoegen. Het eerste lied dat ze samen schrevenwerdeeninstant succes in Frankrijk.‘Sympathique'werd genomineerd voor ‘song van het jaar' en ‘nieuwkomervan het jaar'op de FranseVictoiresde laMusiqueAwards. Het credouit dit lied (‘Je neveuxpastravailler')wordt nog steeds als mantragebruiktbij stakingen in Frankrijk.

Pink Martini bestaatmomenteeluit13muzikantendie de meestuiteenlopende talen en muziekstijlenbeheersen. Dit vertaalt zich in het oeuvre van de groep.Dankzij hun tournees doorheen Europa, Turkije, Taiwan, Japan, Libanon en Amerika absorbeerden zenog meermuzikale invloeden.Tijdens een concert waant de toeschouwer zichachtereenvolgens in een sambaparade in Rio,eenCubaans café,een Franstheateruit de jaren dertig,een Italiaans herenhuisofinJapan.ChinaForbeszingtvlot in5talen,meteen doorleefdemuzikale begeleiding dieschippert tussenklassiek,jazzenpop.

Hunplaten worden uitgebracht doorHeinzRecords, een eigen label dat de naam te dankenheeftaan … de hond van Lauderdale.‘Sympathique', ‘Hang on LittleTomato', ‘Hey Eugene!', ‘SplendorintheGrass' en ‘JoytotheWorld'werdenéén voor ééngouden platenin Frankrijk, Canada, Griekenland en Turkije engingenwereldwijdmeer dan3miljoen keerover de toonbank.In het 20-jarige bestaan van de band werd Pink Martini opgenomen in zowel deHollywood Bowl Hall of Fameals deOregon Music Hall of Fame.

De ticketverkoopvoor het concert van Pink Martini op 4 novemberviagreenhousetalent.be.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker