Archeologiedagen: Het Rendierjagerspad, ontdek de eerste ideeën voor deze ni...
Evenementen > Rondleidingen
VRIJDAG
9
OKTOBER

Vrijdag 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 (om 10u00)

Zaterdag 10 oktober 2020 (om 0u00)

Zondag 11 oktober 2020 (van 0u00 tot 18u00)

Om 10u00

Archeologiedagen: Het Rendierjagerspad, ontdek de eerste ideeën voor deze ni...

Hengelhoefseweg 9

3520 Zonhoven

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Ontdek enkele mogelijke ideeën voor het nieuwe rendierjagerspad in het natuurgebied Teut/Molenheide in Zonhoven. De Holsteensite en het rendierjagerskamp in Zonhoven weerspiegelen een uniek prehistorisch verhaal in een prachtig heidelandschap.
Op deze plaats sloegen onze voorouders 10.000 jaar geleden hun kamp op om op rendieren te jagen. Gevolgd door prehistorische boeren die hun stenen bijlen kwamen polijsten op de Holsteen. Die sporen zijn vandaag nog zichtbaar.

De boeiende geschiedenis van deze unieke plek wil de gemeente Zonhoven opnieuw tot leven wekken. Daarom ging ze de voorbije maanden in gesprek met alle gebruikers van die prachtige natuurgebied. Het resultaat? Een eerste ontwerpschets voor een permanent belevingspad. Het bewuste Rendierjagerspad!
De resultaten kan je tijdens de Archeologiedagen komen ontdekken.

Van 9 tot 11 oktober kan je zelfstandig doorheen het natuurgebied trekken en de schetsontwerpen ontdekken op de bewegwijzeringen langs het pad. Via de QR-codes kan je de eerste ideeën voor elke plek ontdekken.

Dit eerste schetsontwerp zal samen met de ideeën uit het participatietraject de basis vormen voor het definitieve ontwerp dat begin 2021 vorm zal krijgen. Wil je op de hoogte blijven, hou dan zeker de website van Zonhoven in de gaten.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker