SWIPE RIGHT ! Data, Dating, Desire
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
ZATERDAG
23
OKTOBER

Zaterdag 23 oktober 2021

Vr 22 oktober 2021 - Zo 9 januari 2022

Geen tijdstip beschikbaar

Koolmijnenkaai 30

1080 Sint-Jans-Molenbeek

€8

Basistarief: 8,00 €; Werkzoekenden: 4,00 €; Senioren: 4,00 €; museumpassmusées: 0,00 €

Wat betekent het om lief te hebben in het digitale tijdperk? Hoe dwingen digitale verbindingen onze persoonlijke relaties in een nieuwe vorm? Wat betekenen de nieuwe technologieën voor de toekomst van het domein van de romantiek? Hoe beïnvloeden beeldschermen onze seksuele intimiteit en ons verlangen naar verbondenheid?

Op het gebied van romantiek en intimiteit hebben de komst van het internet en smartphones nieuwe complexiteiten doen ontstaan die wij vandaag nog steeds trachten te doorgronden. Ze werden brandend actueel in maart 2020, toen een wereldwijde pandemie miljoenen mensen in een totale lockdown bracht en een nieuwe organisatie van de meeste sociale activiteiten online en/of in een door technologie bemiddelde vorm afdwong. Van online werken tot online feesten, mensen over de hele wereld probeerden om te gaan met de ongenoegens van sociale afstand, en de contactloze realiteit als het nieuwe normaal te beleven.

Het gedwongen zelfgekozen isolement en de contactloze toestand van de Covid-19-periode bleken voor velen een belangrijke stimulans om hun romantische leven naar het digitale domein te verleggen, en inspireerden tot nieuwe manieren om elkaar te leren kennen, afspraakjes te maken en elkaar te ontmoeten, en dit zowel voor de gevorderde als de beginnende digitale gebruiker.

Door het samenbrengen van het werk van verschillende internationale en Belgische kunstenaars wil de tentoonstelling SWIPE RIGHT! Data, Dating, Desire nieuwe richtingen in de hedendaagse romantiek verkennen en nieuwe connecties blootleggen tussen verlangen, emotie, technologie en economie in deze post- pandemische wereld.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker