Histrylogie: The history of country
Muziek > Concerten
VRIJDAG
19
NOVEMBER

Vrijdag 19 november 2021

Van 20u30 tot 22u00

Histrylogie: The history of country

Jeugdlaan 2

3900 Overpelt (Pelt)

€18

Basistarief: 18,00 €; vvk/-26j: 15,00 €

Ondanks de gestaag groeiende wereldwijde populariteit van het genre blijft country in België tot nu toe in een weinig aantrekkelijk daglicht staan. Johnny Cash is voor velen een held en de borstomtrek van Dolly Parton spreekt ook bij ons al decennialang tot de verbeelding. Maar daarnaast wordt country al te dikwijls nog beschouwd als suikerzoete en melodramatische, zelfs enigszins lachwekkende jengelmuziek voor luisteraars van laag allooi.

Schrijver Christophe Vekeman en muzikanten Bjorn Eriksson en Walter Broes hebben het met veel geestdrift en vanuit hun bodemloze liefde voor countrymuziek op zich genomen om aan deze sneue situatie definitief verandering te brengen. In de wervelende voorstelling ‘The history of country’ wordt daadkrachtig maar vooral natuurlijk met veel schwung komaf gemaakt met alle vooroordelen.

Christophe Vekeman (verteller), Bjorn Eriksson (zang, gitaar, pedal steel, banjo, viool), Walter Broes (zang, gitaar), Tomas De Smet (contrabas, elektrische bas) en Frederik Van den Berghe (drums)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker