KBR museum
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
ZATERDAG
23
OKTOBER

Zaterdag 23 oktober 2021

Vr 18 september 2020 - Za 31 december 2022

Geen tijdstip beschikbaar

KBR museum

Kunstberg

1000 Brussel

€11

Basistarief: 11,00 €; Senioren: 8,00 €; Groepen: 8,00 €; Werkzoekenden: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €; Kinderen: 0,00 €

Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een verzameling handschriften die zo uniek is dat ze haar eigen naam kreeg.

Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en worden door KBR voor u gekoesterd. Vandaag openen we onze schatkist en delen we deze pareltjes met u in en rond de Nassaukapel.

Iedereen kent Jan Van Eyck of Rogier van der Weyden, maar de miniaturisten die de handschriften verluchtten moesten zeker niet voor hen onderdoen. Sommigen beweren zelfs dat de mooiste schilderijen van de Vlaamse primitieven misschien wel die zijn die we in de handschriften terugvinden.

Het zijn deze handschriften die het hart van het nieuwe museum vormen.

Ontdek de geschiedenis van deze boeken en de periode waarin ze tot stand kwamen. Ontdek waarom u konijnen moet wantrouwen, dat er zeemeerminnen gespot zijn in Brussel en dat geschiedenisboeken soms wel eens durven te liegen.

Meer informatie: www.kbr.be/nl/museum

Open van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op maandag en sommige feestdagen (1 januari, Paaszondag, Paasmaandag, 1 mei, donderdag van Onze Heer Hemelvaart, Pinkstermaandag, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 11 november, 25 december)

Gesproken talen : Duits, Engels, Frans, Nederlands

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker