It Never Ends - Part 2 : John M Armleder & Guests
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Do 4 februari 2021 - Zo 25 april 2021

/

Akenkaai

1000 Brussel

€10

Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 0,00 €; Artikel 27: 1,25 €

Vanaf 4 februari 2021 stelt KANAL–Centre Pompidou het tweede deel van de tentoonstelling It Never Ends voor, de enorme carte blanche voor John M Armleder. De Zwitserse kunstenaar werd gevraagd om vanaf september 2020 de zes verdiepingen van de Showroom van de voormalige Citroëngarage in te palmen. Hij stelt er een constellatie van tentoonstellingen, performances, concerten en ontmoetingen voor (die uiteraard en helaas alleen kunnen doorgaan indien de gezondheidscrisis het toelaat), in dialoog met een serie grote installaties die hij op maat van de locatie heeft bedacht.

Dit tweede deel van It Never Ends blijft het universum van Armleder exploreren. Het is tegelijk een persoonlijke tentoonstelling die ook werken van andere kunstenaars verwelkomt en herbevestigt de ethische en esthetische dimensie van het werk van John M Armleder, die altijd over kunst heeft gedacht in termen van samenwerking, vriendschap en gastvrijheid.


DE PUBLIEKE RUIMTE
De expo is georganiseerd rond een publieke ruimte die vrij toegankelijk is van donderdag tot zondag van 11u tot 19u op de twee eerste verdiepingen van het gebouw. Centraal op het gelijkvloers stelt de artiest een nieuwe installatie voor, met stellingen, planten, lichten, schermen, die naar de eerste verdieping leidt, waar de kunstenaar een van zijn belangrijkste furniture sculptures voorstelt. Een experimentele bibliotheek (bedacht en verwezenlijkt in samenwerking met het CIVA - Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap), een tijdelijke drukkerij die workshops voor iedereen aanbiedt en een coworking space maken deze publieke ruimte compleet. Het geheel is vrij toegankelijk en gratis.


IT NEVER ENDS – PART 2
De tentoonstelling gaat verder op de volgende vier verdiepingen, elke verdieping van de industriële showroom wordt op een aparte manier ingenomen door Armleder. Zoals tijdens het eerste deel (Part 1), stelt de kunstenaar ook nu verschillende tentoonstellingen voor, die door hemzelf werden ontworpen en opgesteld. Deze tentoonstellingen zijn zowel het resultaat van uitnodigingen aan andere artiesten als presentaties van collecties.

Zo kan de bezoeker, naast bepaalde installaties die al aanwezig waren tijdens Part 1, de monumentale vergulde paddenstoel (Mushroom Autowave Rich-Gold Petzold silber F14 - van 4 februari tot 25 april), een beeldhouwwerk van Sylvie Fleury, de spectaculaire persoonlijke tentoonstelling van de Zwitsers-Amerikaanse Christian Marclay (van 4 februari tot 7 maart) en de zeldzame voorstelling van een aantal ‘Fluxus Boxes’ uit de collectie van het Musée national d'art moderne - Centre Pompidou in Parijs, die door Armleder zelf werden opgesteld, ontdekken. Verder is er ook werk van Genesis (Breyer) P-Orridge (Loyalty Doesn't End with Death - van 18 maart tot 25 april), een kunstenares die in maart 2020 overleed terwijl ze werkte aan haar tentoonstelling in het kader van It Never Ends. De tentoonstelling Big Bird sluit de cyclus af en...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker