Dear Winnie,
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZONDAG
13
FEBRUARI

Zondag 13 februari 2022

Van 20u00 tot 22u00

Dear Winnie,

Bondgenotenlaan 21

3000 Leuven

€24

Basistarief: 24,00 €

GEWIJZIGDE DATUM: Deze voorstelling wordt niet op 10 februari naar WEL op 13 februari gespeeld!Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand voor erkenning, rechtvaardigheid en eis je je plek op? Wie was vrijheidsstrijder Winnie Mandela? Waarom wordt zij als vrijheidsstrijder anders beoordeeld dan haar mannelijke equivalenten?
Dit stuk zoomt in op vrouwen die vandaag hun eigen strijd voeren. In Dear Winnie worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met roots in o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Kaapverdië, Suriname en de Caraïbische eilanden verweven met dat van Winnie Mandela. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, over oneerlijke beoordelingen, vol kracht, meedogenloosheid en met kiemen van inspiratie en hoop.
Theatercollectief Jr.cE.sA, die samen o.a. de succesvoorstelling Rumble in da jungle en Malcolm X maakten, lieten zich samen met een vrouwelijke cast inspireren door het leven en de acties van Winnie Mandela. Laat je onderdompelen in hun bejubelde, wervelende voorstelling vol muziek.
Negen stemmen, negen lijven, in een decor van zelfgecreëerde muziekinstrumenten, waarachtige verhalen en een aanstekelijke energie. Power up!
Het TOP-label toont werk van theatermakers met een migratie-achtergrond. Graag meer TOP-voorstellingen?Gekozen door De Curatoren, Leuvense jongerenselectie Theaterfestival 2020

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker