Ecowelvaart
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
MAANDAG
28
SEPTEMBER

Maandag 28 september 2020

Van 15u00 tot 16u30

Ecowelvaart

We blijven in ons kot

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Als we de economie zijn gang laten gaan, komt er een gigantische klimaatcrisis. De transitie naar een groene economie zal niet vanzelf gaan. De hamvraag van dit webinar luidt als volgt: is er een trade-off tussen duurzaamheid en economische welvaart?

Op 18 juni ondertekenden 33 vrouwen een brief in De Morgen. Hun droom: ecowelvaart, ecologisch verantwoorde welvaart. Ze verwerpen een fundamentele trade-off en beweren dat het wél mogelijk is om ecologie en economie te verzoenen. Ze stellen zeven denkpistes voor die inspiratie kunnen bieden bij het ontwerpen van een duurzame, bruisende maatschappij.

Kost een duurzame economie ons welvaart, of levert duurzaamheid voldoende op? Hoe kan de coronacrisis ons helpen om antwoorden te vinden? Wat zouden het bedrijfsleven en de zorgsector kunnen doen? En hoe kan de overheid ecowelvaart ondersteunen?

Arnoud De Meyer (professor aan de Singapore Management University) zal een inleiding verzorgen, als bedenker van het concept ‘ecowelvaart’. Christ’l Joris (voorzitter van ETAP Lighting International NV) en Cathy Berx (gouverneur Antwerpen) gaan in gesprek over deze thema’s, met elkaar en interactief ook met het digitaal aanwezige publiek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker