Wonderlijke Voyage
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
ZATERDAG
23
OKTOBER

Zaterdag 23 oktober 2021

Vr 22 oktober 2021 - Zo 6 maart 2022

Geen tijdstip beschikbaar

Wonderlijke Voyage

Sint-Pietersplein 9

9000 Gent

€12

Basistarief: 12,00 €; Lerarenkaart: 10,00 €; Gentenaars, studenten 19-25 jaar: 7,00 €; Jongeren 13-19 jaar: 2,00 €; Kinderen tot 12 jaar - Gentse jongeren tot 18 jaar - Gentenaars op zondagmorgen: 0,00 €

Deze nieuwe belevingstentoonstelling neemt je mee op reis naar het 18de-eeuwse Oost-Indië! Objecten uit lang vervlogen tijden en tot de verbeelding sprekende exotische gebieden komen in dit unieke reisverhaal tot leven.

Van Gent naar Oost-Indië in de 18de eeuw
In het voorjaar van 1721 vertrekt de Gentse priester Michael De Febure met de Sint-Pieter vanuit de haven van Oostende op handelsmissie naar Oost-Indië. Zijn reisdagboek neemt je mee op een allesbehalve evidente expeditie.
In het gezelschap van een bont allegaartje bestaande uit de kapitein, stuurmannen, matrozen, scheepsjongens, soldaten, koks, trompettiers, koopmannen en zelfs een heuse ‘doctor herbarius’, ervaar je de voortdurende vrees voor kapers en piraten, exploreer je de Kaapverdische eilanden en trotseer je zware stormen ter hoogte van Kaap de Goede Hoop. Momenten van vreugde, verwondering en euforie maar ook spanningen, dronkenschap, ziektes, uitputting en dood wisselen elkaar af.
En cours de route ontdek je het wonderlijke zeeleven van vissen, vogels en schildpadden in volle Oceaan om uiteindelijk aan te komen in de Indische havenstad Surat, een smeltkroes van culturen, geuren, kruiden en exotische producten.
Met de verhalen van Michael en zijn scheepsmakkers in je oren, wandel je door tot de verbeelding sprekende decors waar je spraakmakende en unieke objecten ontdekt, gaande van oude atlassen, prenten en zeekaarten, scheepsmodellen en navigatie-instrumenten tot exotische zeefauna en -flora en maritieme vondsten uit achttiende-eeuwse scheepswrakken.
De tentoonstelling ademt een sfeer van ontdekking, verwondering en avontuur…, fascinerend voor jong en oud.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker