Boomplantactie 50 jaar Limburgs Landschap
Evenementen > Beurzen & Markten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 18 april 2021 (van 13u30 tot 17u00)

/

Boomplantactie 50 jaar Limburgs Landschap

Hengelhoefdreef 6

3530 Houthalen-Helchteren

Word bomenplanter voor je 50ste verjaardag!
Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw beheert en beschermt nu bijna 3000 ha natuur in Limburg. En is al sinds 1971 actief! Limburgs Landschap vzw staat voor duurzaam natuurbeheer in Limburg. Het behouden, herstellen en ontwikkelen van waardevolle, natuurrijke en cultuurhistorisch Limburgse landschappen om zo de ‘biodiversiteit’ te bewaren. Passie en gedrevenheid voor de natuur maakt de vzw ambitieus om van Limburg de aantrekkelijkste regio van Vlaanderen te maken. Nu en in de toekomst! “Dat onze natuur belangrijk én aantrekkelijk is, werd ongelofelijk duidelijk tijdens de voorbije lockdowns. Mensen trokken massaal hun wandelschoenen aan en leerden de natuur dichtbij appreciëren,” aldus directeur Frans Verstraeten.

“Die positieve evolutie moeten we aanhouden, en dat kan enkel door te blijven investeren in onze natuur. Daarom geven we – ter ere van onze 50ste verjaardag – 1000 eikjes weg aan iedereen die in 2021 ook 50 kaarsjes mag uitblazen. We roepen op om dit boompje te planten in hun tuin, of bij familie. Zo creëren we natuurlijke stapstenen naar onze natuurgebieden voor insecten en vogels.”


Registreren voor een gratis boom kan makkelijk op de pagina ‘wat kan jij doen’? – Word bomenplanter!
Opgelet, deze symbolische actie geldt enkel voor mensen die ook 50 jaar worden in 2021.

Als je registreert, ontvang je een mail met een afspraakmoment, zodat je weet hoe laat wij je verwachten op zondagnamiddag 18 april in Hengelhoef.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker