The Human League
Muziek > Concerten
ZATERDAG
27
NOVEMBER

Zaterdag 27 november 2021

Zaterdag 27 november 2021 (van 20u00 tot 23u00)

Zondag 28 november 2021 (van 20u00 tot 23u00)

Van 20u00 tot 23u00

The Human League

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

€32

Basistarief: 32,00 €; VVK Inwoner 2140 of 2060: 30,00 €; VVK -26 jaar: 30,00 €; VVK +65 jaar: 30,00 €

Onweerstaanbare, nostalgische post punk elektronica voor fans van Frankie Goes To Hollywood, Eurythmics en Orchestral Manoeuvres in The Dark

Maak je klaar voor een daverende brok post punk elektronica waarbij de energie van de muren spat. Want veertig jaar na de release van DARE trekt hitmachine The Human Leaque het podium op met een spektakelshow waarbij ze hun legendarisch album integraal live spelen. Don’t You Want Me? Yes, we do! Of wat had u gedacht?!

Weinig bands die zo hun stempel op de Britse New Wave hebben gedrukt als The Human League. Met hun frisse, herkenbare elektropop trokken ze de grenzen van het genre wagenwijd open en domineerde ze sinds het begin van de jaren tachtig de hitlijsten. Samen met bands als The Cure en Depeche Mode bepaalde de band hét geluid én de looks van de jaren tachtig. Ze effende zo het pad voor een nieuwe generatie artiesten.

Met DARE, uitgekomen op 16 oktober 1981, zorgde The Human League voor een mijlpaal in de Britse muziekgeschiedenis. Het album bevat maar liefst vier hitsingels, waarvan Don’t You Want Me en Love Action (I Believe in Love) tot ons collectieve geheugen behoren. Tijdens de DARE 40-tour speelt The Human League het album integraal in een onvergetelijke live-set, samen met al hun andere hits waaronder Human en Mirror Man. Zanger en oprichter Philip Oakey krijgt op het podium het gezelschap van de originele bandleden-zangeressen Joanne Catherall en Susan Ann Sulley. Hun onweerstaanbare samenzang vormt nog steeds hét handelsmerk van The Human Leaque en werkt nog steeds even aanstekelijk als veertig jaar geleden.

 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker