Christian Kjellvander
Muziek > Concerten
ZATERDAG
30
OKTOBER

Zaterdag 30 oktober 2021

Van 20u00 tot 21u10

Christian Kjellvander

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

€18

Basistarief: 18,00 €; +65: 18,00 €; -25: 9,00 €; ABO6 : 16,00 €; ABO10 : 15,00 €

Tindersticks, Nick Cave en Leonard Cohen? Scandinavische thrillers? Combineer die boeken en die muziek en je krijgt de muziek van Christian Kjellvander.

De 44-jarige Zweed groeide op in de Verenigde Staten, maar verhuisde inmiddels terug naar de heimat. Met de regelmaat van de klok levert hij de voorbije jaren prachtalbums af: A village: natural light (2016), Wild hxmans (2018) en nu About love and loving again. Soms theatraal, vaak mysterieus, maar altijd meeslepend en fascinerend. Indringender en indrukwekkender bij elke luisterbeurt.

Wie smelt bij het horen van Stuart Staples’ stem mag About love and loving again blindelings in huis halen. Noem het gerust een avontuurlijke versie van tindersticks: tragisch en ijzingwekkend, maar met een twist. Zelf vindt Kjellvander het label ‘doom country‘ passen bij zijn muziek.

Niet enkel de doorleefde baritonstem - denk ook Scott Walker, Bill Callahan/Smog - is indrukwekkend. Er is ongelooflijk veel aandacht besteed aan de muzikale omlijsting. Nog een luistertip: met Tonbruket bracht hij onder de naam Kjellvandertonbruket recent ook het al minstens even intrigerende Doom counry uit.

“**** Een verstilde, bij momenten verrassende big screen soundtrack bij het leven in afzondering.” writteninmusic.com, 29 oktober 2020
“**** Met de weergaloos trieste americana van Christian Kjellvander kunnen we een coronawinter vooruit.” de Volkskrant, 29 oktober 2020

gitaar & zang Christian Kjellvander / drums Per Nordmark / toetsen & zang Pelle Anderson / © Simon Fessler
christiankjellvander.com
Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker