Leiderschap - verbindende besluitvorming
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 11 mei 2021 (om 0u00)

Woensdag 12 mei 2021 (om 0u00)

Woensdag 12 mei 2021 (van 0u00 tot 23u59)

/

Leiderschap - verbindende besluitvorming

Oude Vorstseweg 25

2430 Eindhout (Laakdal)

€450

Basistarief: 450,00 €

Verbindende besluitvorming binnen teams/groepen is besluitvorming waarin team/groepsleden gehoord worden in wat voor hen belangrijk is (behoeften) en waar alle potentieel ten volle ingezet wordt. Op die manier komen we tot besluiten die gedragen worden en dus ook de kans op duurzaamheid vergroten. De valkuil daarvan zou kunnen zijn dat er veel tijd verloren wordt in het beluisteren van iedereen, en dat er niet tot een eenduidig resultaat gekomen wordt.

Binnen Verbindende Communicatie nodigen we radicale eerlijkheid op niveau van behoeften uit, en zien we het verwelkomen van verschillen als verrijking voor het geheel. Daarbij is de vaardigheid om onderscheid te kunnen maken tussen behoeften en de strategieën om deze vorm te geven, een basisvoorwaarde als leidinggevende. Uiteraard werken we doelgericht en is er wel degelijk structuur en vooruitgang.

De vaardigheid om doorheen triggers en onhandige boodschappen menselijke behoeften te blijven horen, en verbonden te blijven met jezelf en je doelen, vormt een stevig fundament om als leider met verschillen binnen je team om te gaan.Breng jullie issues mee naar deze training en we gaan ermee aan de slag! Naast het uitleggen en demonstreren van dit proces, gaan we voornamelijk oefenen, oefenen en oefenen en leren van de feedback, deze integreren en opnieuw oefenen.

Na deze module ben je in staat om:

zowel structuur en efficiëntie als verbinding centraal te stellen tijdens meetings.
concrete voorstellen, argumenten, tegenargumenten, ‘nee’, enz. te vertalen en helpen vertalen naar de onderliggende waarden van al deze boodschappen
te werken met ‘drempels’ die helpen bij beslissingen die snel moeten genomen, of net helpen bij besluiten waar het belangrijkrijk is dat er van elke betrokken een volhartige ‘ja’ komt, … een manier van besluiten die iedereen aan boord houdt en ondermijnende dynamieken in de kiem smoort.
Neem zeker ook een kijkje bij de introductie en vervolgmodules

- introductie voor leidinggevenden

- module waarde-georiënteerd leidinggeven

- module open feedbackcultuur, dialoog en empathie als basis voor succesvol leidinggeven

- extra module introductie in bemiddeling

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker